Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Om en dryg vecka är det dags för fjärde upplagan av Gålörullen som är avslutade tävling i Snö & Tö rullskidtour och DM för Stockholm. FOTO: Gålörullen.
Om en dryg vecka är det dags för fjärde upplagan av Gålörullen som är avslutade tävling i Snö & Tö rullskidtour och DM för Stockholm. FOTO: Gålörullen.

På Gålö kröns Stockholms bästa rullskidsåkare

Söndag 7 oktober arrangerar Stockholms rullskidklubb femte upplagan av Gålörullen.
På en småkuperad varvbana med start och mål vid Gålö Havsbad väntar 36.5 kilometer i fin skärgårdsmiljö.
Loppet är tredje och sista deltävling i Snö & Tö rullskidtour. Gålörullen gäller även i år som distriktsmästerskap för Stockholm.

Tourledare och tillika vinnare av touren 2017 är den i Stockholm numera bosatte dalmasen Jonas Böhlmark, Nacka Värmdö SK. Efter pallplaceringar i både Rullskidgalejet och Skoklosterrullen  har han en ledning på knappa tre minuter före Carl Troedsson, Stockholms RK, som visat en stigande form under säsongen.

DM-pallen kan bjuda på överraskningar Tourvinnare blir åkaren med kortaste sammanlagda tiden från alla tre deltävlingar. Snö och Tö.tourens sponsorer belönar pallen i  HD21, HD30, HD40, HD50 och HD60 med priser till ett värde på totalt 50 000 kronor.

Med i striden om pallplatserna i touren finns också Stefan Johansson, XC Sthlm Ski Club och Mikael Markstedt, Stockholms RK. I likhet med de andra deltävlingarna kommer det även i Gålörullen finnas tre stycken spurtpriser. Två längs banan till de tre snabbaste och vid målgång till de sex första i respektive herr- och damtotal.

Det ska bli spännande att se vad vinnaren 2016, Johan Myhr, och den lovande junioren Johan Ekberg, kan ställa till med i kampen om pallen i sista deltävlingen.

Totalställning Snö & Tö Rullskidtour 2018 Herrar (efter två av tre deltävlingar)
1. Jonas Böhlmark, Nacka Värmdö SK, 03:44:00
2. Carl Troedsson, Stockholms RK, 03:46:57
3. Stefan Johansson, XC Sthlm Sci Club, 03:54:23

Totalställning Snö & Tö Rullskidtour 2018 Damer (efter två av tre deltävlingar)
1. Lisa K Svensson, Åsarna IK, 04:22:24
2. Sofia Johansson, Axa SC, 06:24:35

Tävlingsinformation Gålörullen 2018
Start och mål: Gålö Havsbad, Skälåker. Gemensam start för alla klasser kl. 12:15
Banlängd/stil/hjul: 36.5 km (5 varv) för alla klasser; tävlingen genomförs i klassisk stil och på hjul med motstånd 2 eller PU2.
Klasser Gålörullen: D21, H21, D50, H50, Motion Damer och Motion Herrar
Klasser DM Stockholm: D21, H21, D50, H50
Avgift: 300 SEK för både tävlingsklasser och motion
Anmälan: senast den 3 oktober via tävlingskalender i idrottonline.

Siste nyheter

Teodor Peterson en glad sprintvinnare i Bruksvallarna. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Teodor Peterson sprintvinnare i Bruksvallarna

Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, såg ut som en vinnaren innan sprintfinalen i Bruksvallarna. Men en knäckt stav i starten förstörde för Calle. För Teodor Peterson, IFK Umeå, gick det desto bättre. Seg...
Hanna Falk tog en övertygande seger på sprintfinalen i Bruksvallarna. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Hanna Falk flög mot seger

Hanna Falk var omutlig vid sprinten i Bruksvallarna. Snabbast i prologen, vinnare i kvart, semi och final. – Idag var jag taggad att köra hårt, säger en nöjd Hanna efter finalsegern.
IFK Moras förstaårssenior Gustaf Berglund överraskade med andra tid i sprintprologen i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Kvalskräll av Gustaf Berglund

Viktor Thorn var snabbast i sprintprologen i Bruksvallarna. Det var ingen överraskning. Det var däremot Gustaf Berglund, IFK Mora SK. Förstaårssenioren hade andra tid 2,67 sekunder bakom Thorn. – Va...