Annonsör
AnnonsörAnnonser
Paralympics-guldmedaljören Brian McKeever åker Vasaloppet för Team Coop. FOTO: Team Coop.

Paralympics-guldmedaljören Brian McKeever åker Vasaloppet för Team Coop. FOTO: Team Coop.

Paralympics-guldmedaljören McKeever åker Vasaloppet

Den niofaldige guldmedaljören från Paralympics, kanadensaren Brian McKeever, åker Vasaloppet för Team Coop. Brian tog tre guldmedaljer vid Paralympics i Sochi 2014.
McKeever började med längdåkning vid tre års ålder och började tävla när han var tretton. Vid 19 började han förlora sin sin syn på grund av Stargardt's sjukdom

Under 2010 blev Brian den första kanadensiska idrottaren som kvalificerade sig till både Paralympics och OS. Vid de olympiska vinterspelen 2010 skulle han tävla på femmilen men Kanadas coach beslutade att ersätta honom med en åkare som gjorde bra ifrån sig på en tidigare distans under mästerskapet och därmed blev han inte bli den första idrottaren i världen att tävla i Paralympics och vinter-OS samma år.

– När Brian frågade mig om möjligheterna att starta för oss i Vasaloppet var det ett lätt beslut. Brian är en vänlig person och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa honom till ett bra resultat i Vasaloppet. Och vi är också glada att kunna stötta paralympiska idrottare, de är riktiga hjältarna, säger Oskar Svärd, teamchef i Team Coop.

– Jag är så glad över att vara en del av Team Coop till Vasaloppet i år! Med stöd av ett av de mest erfarna teamen i Swix Ski Classics är det ett drömtillfälle. Jag såg Vasaloppet på en video första gången när jag var 14 år gammal och sedan dess har det varit en av mina favoritlopp att tävla i och titta på, säger Brian McKeever.

– Att nu få tävla med Team Coop tar det till en annan nivå! Jag hoppas kunna representera laget så gott som möjligt kan och förhoppningsvis öka uppmärksamheten för paralympiska skidåkare i på samma gång. Jag tackar Team Coop och alla samarbetspartners för ett fantastiska stöd, fortsätter McKeever.

Du kan följa Team Coop på www.teamcoop.se

 


Tävlingar och Evenemang

 18/02/20187-milaLängdåkning
 18/02/20187-milaLängdåkning
 18/02/20187-milaLängdåkning
 18/02/20187-milaLängdåkning
 18/02/2018Haldos Hanssons MinneLängdåkning
 18/02/2018BessemerloppetLängdåkning
 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör