Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Federico Pellegrino ropar ut sin glädje över sprintsegern i Lillehammer närmast före Emil Iversen, till vänster i bild. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Federico Pellegrino ropar ut sin glädje över sprintsegern i Lillehammer närmast före Emil Iversen, till vänster i bild. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Pellegrino i topp - Halfvarsson nia

Det blev återigen en världscupsprint utan svenska åkare i finalen.
Italienaren Federico Pellegrino vann före norges Emil Iversen och kanadensaren Alex Harvey.
Calle Halfvarsson slutade som nionde man efter en femteplats i semifinalen.

Calle Halfvarsson gjorde det onödigt svårt för sig när han glömde välja heat efter en fin sjundeplats i prologen.

Han glömde bort det. Det ska han inte göra så klart.
– När det var någon minut kvar började man undra var han var. Man vill gärna ha honom inom synhåll, sa Calles tränare Mattias Nilsson till SportExpressen.

Calle tog sig ändå vidare från sin stentuffa kvartfinal på tid bakom Eirik Brandsdal, Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen.

Det så sedan bra ut i slutet på semifinalen när Calle tappade fart i samband med en incident där han trampade av Kläbos stav.

– Det är inget tvivel om att det var onödigt. Vi har så pass mycket plats, sa Kläbo till SportExpressen efter att ha åkt in i mål utan stavar. Den andra slog han sönder i ilska.

Kläbo var uppenbart irriterad över Calle som däremot hade en annan syn på situationen.

– Det var onödigt, jag glider på hans stav. Samtidigt är jag less på honom också. Han kliver in framför mig och sänker farten i sista backen. Jag förstår inte den taktiken. Vi ligger etta och tvåa i sista backen och har fri väg. Då kliver han in framför mig och sänker farten.

Calle har ändå ett bra utgångsläge inför fortsättningen av helgens minitour.

Federico Pellegrino visade fin form när han säkert tog hem finalen före hemmahoppet Iversen och Harvey som kom starkt på slutet av finalen.

Bland övriga svenskar blev det en 16:e plats för Oskar Svensson och en 17:e för Viktor Thorn. Godkända insatser av bägge. Gustav Eriksson klarade också kvalet som 26:a och sen tog det tyvärr stopp med ett fall i kvarten och 27:e plats.

Anton Persson blev 34:a och var bara 31 hundradelar från avancemang. Karl-Johan Westberg blev 45:a och Björn Sandström 57:a. För Teodor Peterson slutade dagen med 84:e plats!
Så här kommenterade Teodor för SportExpressen;

– Det har känts sjukt dåligt sista två dagarna. Igår kändes det fruktansvärt dåligt, men så körde jag lite fart och det kändes bättre igen. Men, det är så att jag funderat på om jag börjar bli sjuk.


Resultat
Världscupen,sprint, Lillehammer, Norge
Herrar

1. Federico Pellegrino
2. Emil Iversen
3. Alex Harvey
4. Sindre Skar Björnestad
5. Finn Hågen Krogh
6. Ristomatti Hakola

9. Calle Halfvarsson
16. Oskar Svensson
17. Viktor Thorn
27. Gustav Eriksson 34. Anton Persson
45. Karl-Johan Westberg
57. Björn Sandström
84. Teodor Peterson


Officiellt resultat finns här.

Totalställning i minitouren finns här.

 

Siste nyheter

Starten för 17:e upplagan av Stråkenloppet i härligt solsken. FOTO: Mullsjö SOK.

Sundström och Gotting segrare i Stråkenloppet

Johanna Sundström, Hestra IF och Martin Gotting, Ulricehamns IF - där har vi segrarna i Stråkenloppet i Mullsjö på söndagen. Sundström tog en solklar seger. Gotting spurtslog Simon Johnsson, IF Hallb...
usm_logga_faik

Snön ute på USM-banan i Falköping

8-10 februari är det dags för ungdoms-SM i Falköping. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingsbanan är snölagd. – Vintern ser ut att greppa Mösseberg under tiden fram till USM så vi känner oss lug...
Östersund Ski Marathon genomfördes i härligt vinterväder på söndagen. FOTO: Österunds SK.

Novak och Bångman vann Östersund Ski Marathon

Det blev solosegrar både herr- och damklassen på Östersund Ski Marathon under söndagen. Max Novak, Offerdals SK, vann herrklassen dryga minuten före Magnus Näslund, IFK Strömsund. Offerdals Evelina B...