www.langd.se

Federico Pellegrino jublar med reservstaven i högsta hugg efter segern på världscupsprinteni Cogne. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.
Federico Pellegrino jublar med reservstaven i högsta hugg efter segern på världscupsprinteni Cogne. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.

Pellgrino vinnare trots stavbrott - Grate finalsexa

IFK Umeås Marcus Grate tog sig till final på världscupsprinten i Cogne, Italien. Där fick han dock nöja sig med sjätte plats.
Finalen vann hemmaåkaren Federico Pellegrino - trots ett stavbrott.

Federico Pellegrino visade VM-form när han trots ett stavbrott i finalen kunde greppa en reservstav och ta sig tillbaka och spurta hem segern före landsmannen De Fabiani och med fransmannen Chanavat som trea.

Det hände mycket under heaten i herrtävlingen. Det var fall och det var närkontakt som både gynnade och missgynnade de svenska åkarna.

Marcus Grate var 24:a i prologen men vann sedan sin kvartfinal precis före amerikanen Simeon Hamilton. Heatet började med att Hugo Jacobsson gick i backen och knäckte sin stav. Fransmannen Jouve och ryssen Bolshunov krokade i varandra på slutet och det öppnade för heatseger till Grate.

Grate vann sedan även andra semifinalen före Hamilton och med Karl-Johan Westberg som trea. Detta efter att övriga tre åkare i heatet gått omkull. Westberg gick vidare på tid som trea från första kvarten.

I finalen var dock IFK Umeå-åkaren Grates krafter slut och han fick nöja sig med sjätteplatsen. Men givetvis en stor framgång för Marcus som bäst har en 35:e plats sedan tidigare.

Martin Bergström blev 20:e man men hade chans på mer när han stängdes strax innan upploppet på sin kvart där han slutade trea. Johan Häggström såg stark ut i ledningen på sin kvart men höll inte hela vägen och dagen slutade med en 22:a-placering. Hugo Jacobsson slutade 24:a efter sitt stavbrott.

Ytterligare en svensk såg stark ut i sin kvartsfinal var Olle Jonsson. Olle kom med bra fart ner mot målområdet men fastnade med skidan och stöp i bra läge att klara ett avancemang. För Olle blev det en 28:e plats.

De svenska killarna utanför VM-laget visade ändå att det finns kapacitet och att man åkte att med en offensiv inställning.


Officiellt resultat.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och ...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...