Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mona Brorsson gjorde personbästa i världscupen med dagens femteplats på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.
Mona Brorsson gjorde personbästa i världscupen med dagens femteplats på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Personbästa för Mona Brorsson som femma

Mona Brorsson tog sin bästa världscupplacering i karriären när hon åkte in som femma på jaktstarten i Nove Mesto.
Det blev dubbelt Slovakien i topp genom Anastasia Kuzmina och Paulina Fialkova.

Femteplatsen tog Mona Brorsson trots två bommar. En fin framgång för värmländskan. Tidigare var en sjätteplats bästa resultat i världscupen för Mona.

Mona bommade ett skott i andra liggande och andra stående. Pallen var med andra ord inom räckhåll och till och med segern med fullt skytte.

För Hanna Öberg så slutade jaktarten med en tiondeplats, dryga minuten efter Kuzmina. Hanna hade tre bommar.

I kampen om segern fick italienskan Dorothea Wierer ge sig på spurtvarvet mot Kuzmina, Fialkova och fransyskan Anaïs Chevalier. Wierer var bara 16 sekunder före Brorsson över mållinjen.

På herrarnas jaktstart tidigare på dagen så blev Martin Ponsiluoma bäste svensk på 19:e plats. Martin hade två bommar.

För både Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson var det rejält problematiskt på skjutvallen. Duon hade båda sju bommar och slutade som 26:a och 29:a av de 30 startande i jaktstarten.


Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...