Annonsör
AnnonsörAnnonser
Träning

Tredje avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom handlar om konditionstester. FOTO: Vasaloppet Lagom.

Tredje avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom handlar om konditionstester. FOTO: Vasaloppet Lagom.

Podavsnitt om konditionstest

Nu finns tredje avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom ute där poddar finns.
Här får du som nybörjare och motionär veta mer om konditionstester samt vad du kan göra om du får ont i armbågen vid rullskidåkning.

En viktig del till att bli bättre är att variera hårdheten i sin träning. Niklas Bergh går till Aktivitus för att få sina laktat- och VO2 max-värden på papper, eller i alla fall på pdf. Känsliga lyssnare varnas för svåra ord.

I avsnittet pratar Niklas Bergh och Erik Wickström också om olika träningszoner och om att det faktiskt inte finns några spykrav på intervallpassen. Tyvärr är det många motionärer som tror att all intervallträning måste vara väldigt jobbig. Erik svarar också på lyssnarfrågan om vad man som rullskidåkare kan göra åt onda armbågar.

Detta är Vasaloppet Lagom
I podcasten ”Vasaloppet Lagom” får du följa Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. 40-årige Niklas är från Nacka och bor i radhus med fru och barn. Hans målsättning är att träna ungefär 2-4 timmar per vecka och placera sig i mitten av Vasaloppet.

Vid sin sida har han Erik Wickström som ”expert”. Erik är officiell Vasaloppscoach och arbetar som instruktör, personlig tränare och föreläsare för privatpersoner, klubbar och företag. Han har skrivit ett par böcker om träning och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen.

Vasaloppet lagom finns där poddar finns och via länkarna nedan. Det är Niklas Bergh och Erik Wickström som är avsändare av innehållet i podcasten.

Itunes
Blogg
Facebook
Instagram


Tävlingar och Evenemang

 22/09/2018Dagges Dubbel -Stockholms rullskidsprintRullskidor
 07/10/2018Gålörullen 2018, även DM för StockholmRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör