Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sverige runt

Jens Eriksson med nummer 25 och Marcus Johansson med nummer 2 vid starten på Grönklittspremiären 2016. Båda två kommer till start vid 2017 års upplaga också. FOTO: Johan Trygg/Längd.

Jens Eriksson med nummer 25 och Marcus Johansson med nummer 2 vid starten på Grönklittspremiären 2016. Båda två kommer till start vid 2017 års upplaga också. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Redan klart med vassa namn till Grönklittspremiären

Orsa Grönklitt kör en premiärtävlingshelg 10-12 november. På fredagen väntar en knockoutsprint och på söndagen ett lopp med gemensam start över tre mil.
Redan nu är det klart att det blir ett vasst startfält. Hela Lager 157 Ski Team kommer till start i herrklassen och de utmanas bland annat av Team Tynell-duon Jens Eriksson och Rikard Tynell samt Team Sernekes nyförvärv Andreas Holmberg.

– Snart dags att åka skidor igen. Snöläggningen går kanon och det snöar för fullt i Grönklitt, berättar Orsa Grönklitts längdansvarige Marcus Laggar på tisdagskvällen.
 
– Vi kommer att köra en tävlingspremiärhelg i Grönklitt den 10-12 november berättar Marcus vidare.

Tävlingarna finns inte i tävlingskalendern än men Marcus informerar att det blir en knockoutsprint på fredagen och ett lopp över cirka tre mil på söndagen. Båda tävlingarna går i klassisk stil.

Det är redan klart med många starka åkare till start: Från Lager 157 Ski Team kommer hela laget: Fredrik Byström, Markus Ottosson, Britta Johansson Norgren, Jimmie Johnsson, Marcus Johansson, Anton Karlsson och Oscar Persson.

Andra starka åkare som är klara är bland andra: Jens Eriksson och Rikard Tynell, Team Tynell. Andreas Holmberg, Team Serneke och Lina Korsgren, Åre längdskidklubb.

Söndagens lopp över tre mil är dock inte bara ett elitlopp. Tävlingen är öppen för alla. En chans att känna på formen tidigt på säsongen för alla hugade långloppsmotionärer med andra ord.

Läs mer om Grönklittspremiären här.


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör