Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mer än 500 000 euro delas ut i prispengar under Visma Ski Classics i vinter. FOTO: Visma Ski Classics.
Mer än 500 000 euro delas ut i prispengar under Visma Ski Classics i vinter. FOTO: Visma Ski Classics.

Rekordstor prispott i Visma Ski Classics!

Elitåkarna i Visma Ski Classics Pro Tour har en rekordstor summa med prispengar att tävla om i vinter. Prispengar delas ut efter varje lopp och sedan för totalställningen efter säsongen. För första gången bryter värdet på de totala prispengarna väl 500 000 euro. Prispengarna är lika för damer och herrar.

De mer än 500 000 euro i prispengar fördelas enligt följande:

250 000 euro delas ut på säsongsgalan efter Ski Classics final i Ylläs-Levi den 4 april, dessutom delas det ut minst 21 000 euro efter varje lopp.
Den största summa delas ut av Vasaloppet. Inklusive spurtpriser delar de ut cirka 50 000 euro (565 000 kronor).

Nytt för detta år är att prispengar introduceras också för den kommande prologhelgen i Livigno. För fredagens Pro Team Tempo får de tre främsta teamen: 5000, 3000 och 1000 euro. För söndagens masstart delar Livigno-prologen ut den vanliga summan på 21 000 euro.

Så här ser fördelningen av prispengar i Visma Ski Classics ut kommande säsong:

prize_money_skiclassics_19_20.jpg

Siste nyheter

Linn Persson, Elvira Öberg, Mona Brorsson och Hanna Öberg efter tredjeplatsen på världscupstafetten i Östersund. FOTO: Bildbyrån/Johanna Lundberg.

Hanna Öberg tappade ledningen - Sverige trea

Hanna Öberg gick ut i ledning på sista sträckan vid världscupstafetten i Östersund. Med tre bom i liggande var hon plötsligt på fjärde plats. Med fem snabba träff i stående var hon tillbaka i matchen ...
Axel Ekström avslutade för Sverige som slutade sexa. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Dubbelt Ryssland - Sverige sexa

Ryssland dominerade en svängig herrstafett i Lillehammer och andralaget med Sergey Ustiugov på slutsträckan vann före förstalaget. Norges båda lag blev trea och fyra. Sverige med ett B-lag på benen åk...