Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rottefella överklagar domen från Oslo tingsrätt angående tvisten med Amer Sport och deras nya bindning Prolink.
Rottefella överklagar domen från Oslo tingsrätt angående tvisten med Amer Sport och deras nya bindning Prolink.

Rottefella ger sig inte i kampen mot Salomon/Atomic

I somras förlorade bindningstillverkaren Rottefella en stämningsansökan mot Amer Sport, ägare av Salomon och Atomic
Tvisten gäller Amer Sports lansering av Salomon/Atomic:s nya bindningssytem Prolink, som är kompatibelt med Rottefellas NNN.

Rottefella stämde Amer och anklagade dem för att ha kopierat deras bindningssystem. Domen slutade dock med att flera av Rottefellas patent ogiltigförklaras.

– Vi är både mycket besvikna och djupt oeniga kring tingsrättens slutsats. Framför allt anser vi att det är fel att ogiltigförklara patenten. Ett av de berörda patenten redan erkänts av ett antal patentmyndigheter internationellt, och därmed skyddas de även utanför Norge, säger Christer Johnsen, VD för Rottefella i ett pressmeddelande till norsk media.

Rottefella överklagar Oslo tingsrätts dom i målet om det Rottefella menar är brott mot marknadsföringslagen, produktkopiering och brott mot immateriella rättigheter i samband med Amer Sport Norge:s lansering av Salomon/Atomic:s nya bindningssytem Prolink tidigare i år.

Siste nyheter

Olle Jonsson vann fristilssprinten i Bruksvallarna på söndagen. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Truu och Jonsson fixade dubbel för Trillevallen

Stine Lise Truu och Olle Jonsson dominerade söndagens sprinttävlingar i Bruksvallarna. De båda åkarna från Trillevallens SK vann båda i såväl kvartsfinal, semifinal och final.