Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rottefella överklagar domen från Oslo tingsrätt angående tvisten med Amer Sport och deras nya bindning Prolink.
Rottefella överklagar domen från Oslo tingsrätt angående tvisten med Amer Sport och deras nya bindning Prolink.

Rottefella ger sig inte i kampen mot Salomon/Atomic

I somras förlorade bindningstillverkaren Rottefella en stämningsansökan mot Amer Sport, ägare av Salomon och Atomic
Tvisten gäller Amer Sports lansering av Salomon/Atomic:s nya bindningssytem Prolink, som är kompatibelt med Rottefellas NNN.

Rottefella stämde Amer och anklagade dem för att ha kopierat deras bindningssystem. Domen slutade dock med att flera av Rottefellas patent ogiltigförklaras.

– Vi är både mycket besvikna och djupt oeniga kring tingsrättens slutsats. Framför allt anser vi att det är fel att ogiltigförklara patenten. Ett av de berörda patenten redan erkänts av ett antal patentmyndigheter internationellt, och därmed skyddas de även utanför Norge, säger Christer Johnsen, VD för Rottefella i ett pressmeddelande till norsk media.

Rottefella överklagar Oslo tingsrätts dom i målet om det Rottefella menar är brott mot marknadsföringslagen, produktkopiering och brott mot immateriella rättigheter i samband med Amer Sport Norge:s lansering av Salomon/Atomic:s nya bindningssytem Prolink tidigare i år.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...