Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Umeås Robin Norum hör till favoriterna vid SM på rullskidor i Uppsala om två veckor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
IFK Umeås Robin Norum hör till favoriterna vid SM på rullskidor i Uppsala om två veckor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rullskid-SM på Studenternas i Uppsala

Lördag och söndag 12-13 september så kommer SM på rullskidor att avgöras i Uppsala.
Tävlingarna kommer att hållas med start och mål mitt inne i Uppsala på anrika arenan Studenternas, arenan som är mest känd för att ha hållit många bandy-SM finaler.

På lördagen avgörs distanslopp i klassisk stil 42 kilometer med massstart 11.30 och på söndagen är det 15 kilometer fristil med individuell start från 09.00 som gäller.

Uppsala Vasaloppsklubb som är arrangör kommer att kunna erbjuda gratis inträde och hoppas på mycket publik, både längs hela banan samt även inne på Studenternas. Detta är möjligt tack vare bra samarbete med både Uppsala kommun och sponsorer.

Uppsala har dessutom Kulturvecka hela veckan och därför är det extra kul att få in rullskidor, som definitivt är en växande sport, i ett kulturarrangemang.

I dagsläget så ser herrarnas lopp mycket intressant ut. Här får formstarke Robin Norum, IFK Umeå nog gälla som favorit. Robin har haft en fantastiskt bra rullskidssäsong denna sommar med bland annat ett SM-silver. Han kommer dock garanterat få hårt motstånd.

Här ser vi också en alltid stark utmanare i Mr Rullskidor Tobias Westman, IK Stern, som säkert vill vara med och spurta om segrar både på lördagen och söndagen.

westman_malgang_460.jpg
Veteranen Tobias Westman, IK Stern, blir att räkna med vid SM på rullskidor i Uppsala då det är snabba hjul som gäller på rullskidorna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Många kommer säkert bli förvånade över SM-banorna i platta Uppland. På varje varv finns två riktigt fina stigningar som kommer kunna suga musten ur åkarna.

Mer information och starttider finns här:

http://www.uvk-race.se/

https://www.facebook.com/SMRULLSKIDORUPPSALA2015

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...