Annonsör
AnnonsörAnnonser
STS Roll Cup rullar vidare i Östersund i helgen. FOTO: Längd.se.

STS Roll Cup rullar vidare i Östersund i helgen. FOTO: Längd.se.

Rullskidcupen för första gången i Östersund

Svenska Skidförbundet har i år valt att lägga en deltävling i Ski Team Sweden Roll Cup i Östersund. Det är första gången som svenska cupen i rullskidor kommer till Östersund. Östersunds SK har fått förtroendet att stå som arrangör för den andra deltävlingen som har fått namnet Östersundsrullen.
Under tävlingshelgen den 17-18 juni 2017 blir det ett backrace samt en distanstävling.

Ski Team Sweden Roll Cup, STS Roll Cup, är den officiella svenska cupen på rullskidor. Det är femte upplagan och cupen består av nio deltävlingar för seniorer och juniorer. Alla deltävlingar räknas in i den totala cupen.

Lördagens tävling blir ett backrace upp till Frösötornet på Frösön, en välbekant träningsplats för traktens längdskidsåkare under sommaren, och söndagens distanstävling kommer att ske på rullskidbanan på Östersunds skidstadion.

– På damsidan så kommer bland annat IFK Moras Helene Söderlund till start. Hon kom trea vid cuppremiären i Torsby och får nu mäta krafterna mot bland annat Elin Mohlin från Åsarna och Östersunds SK:s Jennie Jirhed, berättar tävlingsledaren Lars Liljedahl.

Under samma helg startar Svenska Skidförbundets juniorelitläger i Östersund under ledning av Martina Höök, tillika ansvarig för juniorlandslaget. Till juniorlägret väntas drygt 100 elitsatsande juniorer och förstårsseniorer komma till Östersund där deltagandet i söndagens tävling ingår som en del i deras program.

– Det ska för det första bli riktigt spännande att arrangera en tävling på rullskidor här i Östersund. Detta blir ett nytt evenemang i Östersund och för ÖSK som arrangör. Extra roligt är givetvis också att kunna samarbeta med juniorlägret. I dagsläget är det över dryga 50 anmälda åkare till tävlingsdagarna så under söndagens distanslopp på skidstadion räknar vi med mellan 150-200 tävlande när även elitjuniorerna tillkommer.

– I herrseniorklassen kommer till exempel Tom Fahlén från Landsbro IF, totaltvåa i Torsby, och Robin Norum från IFK Umeå, totaltrea i Torsby, till start. Även dessa herrar bjuds hårt motstånd – bland annat i form av landslagsmeriterade Oskar Svensson från Falun-Borlänge och den fortfarande mycket kapable Jörgen Brink numer tävlandes för Delsbo IF.
Kort sagt: Det kommer att bli spännande tävlingar, avslutar Lars Liljedahl.

Mer information:
ÖSK:s sida: http://www.oskskidor.com/ostersundsrullen  
SSF:s sida: http://www.skidor.com/Grenar/Rullskidor/Tavling/SkiTeamSwedenROLLCup/


Tävlingar och Evenemang

 05/08/2017Analysdag på rullskidor med Tynell ActivityRullskidor
 31/08/2017Fight for VasanRullskidor
 02/09/2017Isaberg Final ClimbRullskidor
 02/09/20177-mila rullenRullskidor
 16/09/2017BessemerrullenRullskidor
 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör