Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
XC Sthlm och Alliansloppet bjuder in till en kom igång på rullskidor-dag i Stockholm 16 juni. FOTO: Alliansloppet.
XC Sthlm och Alliansloppet bjuder in till en kom igång på rullskidor-dag i Stockholm 16 juni. FOTO: Alliansloppet.

Rullskidor med XC Sthlm och Alliansloppet!

Starta sommarträningen på bästa sätt. Kom igång på rullskidor med XC Sthlm och Alliansloppet!

Våren har varit fantastisk så här långt och vi tror att sommaren kommer bli minst lika bra. Om du tänker åka Vasaloppet eller kanske något av alla höstens utmanande rullskidlopp så är de dags att komma igång med rullskidor nu!

Ni vet väl att det går att seeda sig till Vasaloppet redan under hösten?

XC Sthlm tror på att sprida glädje och utvecklas tillsammans. Därför hälsar de alla hjärtligt välkomna till en ”kom igång på rullskidor”-dag tillsammans med några av de bästa vasaloppsåkande herrarna och damerna från Stockholm.

Dagen kommer äga rum den 16 juni på Gärdet i Stockholm där det finns många fina och säkra ställen för att åka rullskidor för alla som vill testa, som vill utvecklas och även dem som vill utmanas.

Känner du dig redan säker på rullskidor så passar detta tillfälle bra för att komma igång och få tekniktips från duktiga åkare för att utveckla din åkning.

Det blir mer än bara rullskidor!
XC Sthlm är en klubb som lägger stort fokus på att träna smart. Därför kommer det även pratas om träning och fystester som används för att optimera träning.

Tävling är ett bra sätt att utvecklas och därför finns representanter från Alliansloppet på plats för att berätta mer om Alliansloppet som går av stapeln den 25 augusti i Trollhättan och är den bästa rullskidstävlingen för att seeda sig till Vasaloppet.

Allliansloppets partner Skigo kommer finnas på plats med rullskidor som du kan låna och testa. De som deltar kommer få reducerat pris på en anmälningsavgift.

Protect our Winters
Att bevara vår vinter så att våra barn ska kunna åka Vasaloppet är något XC Sthlm jobbar aktivt med genom att stödja Protect our Winters. En organisationen som ökar klimatmedvetenhet bland skidåkare och snövänner.  

När, var och hur
Tid: 16 Juni kl 13.00 - 17.00
Plats: Gärdet Utegym, https://goo.gl/maps/qrpbwS5audt
Anmälanhttps://www.facebook.com/events/237439340169566/ (klicka bara i att du kommer!)
Kostnad: Gratis
Om man inte har rullskidor kommer man kunna låna/testa rullskidor (begränsad antal!), ta med egen hjälm och dina stavar

Mer hittar ni Facebook eventet.

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...