Annonsör
AnnonsörAnnonser
Rullskidor

Här finns allt du behöver veta om rullskidor och rullskidåkning, tävlingar, tävlingskalender, testar, prylar, mm

Svenska skidförbundet presenterar uttagningskriterier för rullskidlandslaget. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Uttagningskriterier rullskidslandslaget 2017

Svenska skidförbundet presenterar vad som ligger till grund för att få delta i årets världscuper samt VM på hemmaplan i Sollefteå.
Förbundets uttagningskriterier gäller för uttagning till junior- och seniortävlingar där utövare representerar Svenska skidförbundet säsongen 2017.

Läs mer...
annonsör

Orsa SK:s ordförande Hans Stjernqvist och klubbens starke man Bror Nilsson gläds åt att en rullskidbana/multiskidbana nu blir verklighet i Grönklitt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Orsa skidklubb storsatsar på multiskidbana i Grönklitt

Orsa skidklubb ligger inte på latsidan. Nu sjösätter man ett stort projekt i Grönklitt. En rullskidbana/multiskidbana på fem kilometer ska byggas. Kostnaden för projektet beräknas till 12 miljoner. Arvsfonden beviljade i onsdags ett bidrag på 5 miljoner.
– Det är fantastiskt att vi nu kan starta projektet på riktigt, säger Orsa SK:s ordförande Hans Stjernqvist som också är projektledare.

Läs mer...
Rullskidserien World Classic Tour har nu klart programmet för säsong två. En nyhet är att serien avslutas med final i Italien 17 september. FOTO: Guide World Classic Tour.

World Classic Tour - säsong två

Efter en lyckad första säsong 2016, lanseras nu den andra upplagan av World Classic Tour. Denna sommar med några spännande nyheter. 

Först och främst presenteras ett samarbete med varumärket Guide, som kommande tre år blir titelsponsor till Guide World Classic Tour.

Läs mer...
Alliansloppet tänker annorlunda. David Bernhardsson, 83 och Arne Lundh, 72 är de första åkarna när Alliansloppet startar ett team. FOTO: Alliansloppet.

Alliansloppet har världens äldsta teamåkare

Alliansloppet i Trollhättan är världens största rullskidtävling. Men Alliansloppet är också mycket annat. Till exempel ligger man bakom Klassjoggen för 10 000 barn.
Nu startar man också ett team och de två första teamåkarna är David Bernhardsson och Arne Lundh 83 respektive 72 år gamla.

Läs mer...
Rickard Bergengren och Marika Sundin dominerade stort i 45 kilometer långa Kongevejslöbet i Danmark i söndags. FOTO: Bent Hjarbo.

Dubbelt svenskt på Kongevejslöbet

I söndags var det danska mästerskapen på rullskidor men samtidigt också Kongevejslöbet över 45 kilometer, som i år gällde som seedningslopp till Vasaloppet.
Det blev svenska segrare i både herr- och damklassen genom Rickard Bergengren, Ski Team Skåne och Marika Sundin, IFK Mora.

Läs mer...
Hugo Jacobsson vann en tät spurtstrid i H 17-20 vid rullskid-SM på Gotland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Täta fighter vid masstarten under rullskid-SM på Gotland

Söndagens masstart på rullskid-SM på Gotland såg Axel Bergsten, IFK Skövde SK och Olivia Hansson, Garphyttans IF som seniorsegrare.
Juniorsegrare blev Hugo Jacobsson, Falun Borlänge SK och Emma Larsson, IFK Mora SK.

Läs mer...
Fina förhållanden under SM-tävlingarna på rullskidor på Gotland. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Skidpropaganda i Slite

Det blev fina individuella SM-tävlingar i fri teknik när SM-avslutningen i rullskidor inleddes i Slite, Gotland under lördagen.
Ungdomarna åkte 6 kilometer och övriga klasser 15 kilometer.

Läs mer...
Jens Eriksson är en stark spurtare både på skidor och rullskidor. Det visade han på Bessemerrullen idag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Jens och Britta starkast på Bessemerrullen

Bessemerrullen i Högbo hade lockat ett starkt starfält och såg Jens Eriksson och Britta Johansson Norgren som segrare.
Jens i en tät spurtstrid med  främst Oskar Kardin och Bob Impola. Britta segermarginal på nära tre och en halv minut.

Läs mer...
Rullskid-SM på Gotland genomförs kommande helg. FOTO: Längd.se.

Gotland redo för historisk SM-tävling

Till kommande helg är det dags. De första SM-tävlingarna i skidor någonsin genomförs på Gotland med SM-avslutningen på rullskidor.
Tävlingsplats är Slite på nordöstra delen av "Idrottens ö".

Läs mer...
En svensk kvartett totalvinnare av världscupen på rullskidor: Emma Larsson, Marcus Fredriksson, Sandra Olsson och Robin Norum. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Svenskt storslam i rullskidvärldscupen

Sverige tog hem samtliga klasser totalt när rullskidvärldscupen idag avslutades i italienska Trento. Totalvinnarna heter Sandra Olsson, Robin Norum, Emma Larsson och Marcus Fredriksson.
En svensk seger blev det också avslutningsdagen när Malin Börjesjö vann damjuniorklassen en tå före totalavinnaren Emma Larsson.

Läs mer...

Tävlingar och Evenemang

 26/04/2017Svalbard Skimaraton med Global Sports ToursLängdåkning
 26/04/2017Svalbard Skimaraton med Global Sports ToursLängdåkning
 20/05/2017VålarullenRullskidor
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör