Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Umeås Robin Norum är en av åtta svenska åkare till världscuptävlingarna på rullskidor i Lettland kommande helg. FOTO: Rolf Zetterberg.
IFK Umeås Robin Norum är en av åtta svenska åkare till världscuptävlingarna på rullskidor i Lettland kommande helg. FOTO: Rolf Zetterberg.

Rullskidslandslaget till världscupen i Lettland

Efter ett fantastiskt VM på hemmaplan är det nu dags för världscupshelg i Lettland.
Förbundskapten Johan Ericson har tagit ut ett lag på åtta åkare till tävlingarna i Madona.

Efter ett fantastiskt VM på hemmaplan är det dags att ladda om batterierna inför näst sista världscupshelgen som genomförs i Lettland och den välkända orten Madona.

Tävlingarna i Lettland är en minitour som inleds på fredag den 11 augusti med en sprint i centrala Madona. Tävlingarna fortsätter under lördagen med en klassisk prolog som sedan följs upp med en jaktstart i fristil på söndagen.

Sveriges lag till Lettland:

Damseniorer

Helene Söderlund, IFK Mora
Sandra Olsson, Malungs IF

Damjuniorer
Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK
Kristina Axelsson, Sya SK

Herrseniorer
Robin Norum, IFK Umeå
Victor Gustafsson, IFK Mora

Herrjuniorer
Gabriel Strid, IFK Mora
Erik Bertilsson, IF Hallby SOK

 

Siste nyheter

I samarbete med Rikard Tynell presenterar Längd.se träningsprogram inför Vasaloppet och andra långlopp i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Träningsprogram inför Vasaloppet - del 2

Nu fortsätter vi vi med träningsprogram inför vinterns långlopp med fokus på något av loppen under Vasaloppsveckan 2019. Rikard Tynell, som driver Tynell Activity och är officiell vasaloppscoach, lev...
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen. Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s ...