www.langd.se

Alexander Legkov och 27 andra ryska idrottare frias nu från att ha brutit mot antidopningsreglerna. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Alexander Legkov och 27 andra ryska idrottare frias nu från att ha brutit mot antidopningsreglerna. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Ryska idrottare frias av CAS

På torsdagsförmiddagen meddelade Idrottens skiljedomstol, Cas, att 28 av 39 ryska idrottare som stängts av från OS-deltagande frias. Däribland Alexander Legkov och sju andra längdåkare
– Lite förvånad blir man så klart när det svänger så fort, kommenterar svenske förbundskaptenen Rikard Grip  för SVT Sport.

42 av de 43 avstänga ryssarna hade överklagat domen de fått till idrottens skiljedomstol, Cas.

Senaste veckan har förhandlingar för de flesta av dessa pågått i Lausanne och idag meddelade Cas att 28 av ryssarna frias. Avstängningarna hävs därmed och de får tillbaka sina medaljer från Sotji-OS 2014.

Cas säger att  det var otillräcklig bevisning om de 28 som nu frias brutit mot antidopningsreglerna.

Följande ryska längdåkare frias: Alexander Legkov, Jevgenij Belov, Maxim Vylegzjanin, Alexej Petuchov, Jevgenia Sjapovalova, Nikita Kriukov, Alexander Bessmertnych och Natalia Matvejeva.

Sveriges förbundskaptenen Rikard Grip säger så här om det hela till SVT Sport:

– Lite förvånad blir man så klart när det svänger så fort.

– Det är väldigt märkligt med den här processen som pågått under väldigt lång tid. Det är väldigt lite bevis som har lagts upp på bordet så det är svårt att ha en tydlig uppfattning själv. Det är olyckligt och väldigt märkligt, hela händelseförloppet från första början, fortsätter Grip.

 

Siste nyheter

Från och med i vinter kommer Nattvasan ingå i Vasaloppstrippeln samt också ingå som medaljår precis som Vasaloppet och Öppet spår. FOTO: Vasaloppet.

Regeländring i Nattvasan – som nu ingår i Vasaloppstrippeln

Nu är det klart att både Nattvasan 90 och Nattvasan 45 från och med Vasaloppets vintervecka 2020 får räknas in som ett av delmomenten i Vasaloppstrippeln 90 och Vasaloppstrippeln 45. Med anledning av ...
Fredag 25 oktober öppnar Orsa Grönklitt för minst 1,5 kilometer längdåkning. Hela helgen 25-27 oktober är det tema längdåkning i Grönklitt. FOTO: Orsa Grönklitt.

Redan 25 oktober är det längdpremiär i Orsa Grönklitt

Redan den 25 oktober öppnar Orsa Grönklitt för den efterlängtade längdpremiären. Allt fler efterlyser en tidig premiär på längdskidor och tack vare sparad snö kan Grönklitt öppna spåren redan i slutet...
Herrarna i A-landslaget och Team Bauhaus tränar på snö i Idre kommande vecka och de får också sällskap av Stina Nilsson och Anna Dyvik. FOTO: Idre Fjäll.

Stina Nilsson och Anna Dyvik tränar med herrlandslaget i Idre

Idag, tisdag, samlas längdlandslagets herrar i Idre för en veckas läger. Med på lägret finns även Stina Nilsson och Anna Dyvik som skippar damlandslagets läger på hög höjd i Val Senales och väljer Idr...