Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson åkte in på 14:e plats på sprinten i Pokljuka, Slovenien. Här ligger han i rygg på Martin Fourcade vid torsdagens distanslopp. FOTO: GEPA Pictures/Matic Klansek.
Sebastian Samuelsson åkte in på 14:e plats på sprinten i Pokljuka, Slovenien. Här ligger han i rygg på Martin Fourcade vid torsdagens distanslopp. FOTO: GEPA Pictures/Matic Klansek.

Samuelsson 14:e efter två bommar

Sebastian Samuelsson fortsatte att visa bra åkform men missade två skott när världscupen fortsatte med sprint i Pokljuka, Slovenien på fredagseftermiddagen.
– Jag åker som en toppåkare men skjuter som en junior, kommenterade Sebastian för SVT efter att ha slutat på 14:e plats.

Segern gick till norrmannen Johannes Thingnes Böe som sköt felfritt och vann 16 sekunder före tvåan Antonin Guigonnat, Frankrike.

Sebastian Samuelsson missade ett skott i första och ett i andra. Med bra fart i spåret innebar det en 14:e plats. Bara fransmannen Desthieux var före honom med två bommar i protokollet.

– Under minuten efter med två bom är bra. Men det är klart att ska man vara högst upp i listorna så måste man skjuta fullt, så är det bara. Men tio träff kommer någon gång, sa
Martin Ponsiluoma blev 34:a med två bom, Jesper Nelin 42:a med tre bom och Peppe Femlin 71:a med två bom.

Fransmannen Martin Fourcade hade det tungt i spåret och hade tre landsmän före sig. Med en bom blev han 24:a drygt 20 sekunder efter Samuelsson.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...