Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sara Lindborg byter från Team SkiProAm till Skistart.com:s långloppslag och satsar för fullt mot Ski Classics. FOTO: Skistart.com:s långloppslag.

Sara Lindborg byter från Team SkiProAm till Skistart.com:s långloppslag och satsar för fullt mot Ski Classics. FOTO: Skistart.com:s långloppslag.

Sara Lindborg byter till Skistart.com:s långloppslag

Det Svealandsbaserade långloppslaget med Skistart.com som huvudsponsor meddelar idag att truppen förstärks ytterligare genom OS- och VM-meriterade Sara Lindborg, Falun-Borlänge SK.
Sara lämnar därmed tjejlaget Team SkiProAm.

Sara Lindborg tillhörde under förra säsongen det svenska A-landslaget men har nu bestämt sig för att gå över och satsa helhjärtat på långloppscupen, Ski Classics. Säsongen ifjol förstördes av en stressfraktur i januari, men säsongen 2013-2014 imponerade Sara stort med många fina placeringar, inte minst under Tour de Ski, vilket gav en plats i den svenska OS-truppen till Sotji.

– Efter skadan nu i vintras bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på Ski Classics och ändra träningen efter det. Nu har jag tränat hela sommaren för just Ski Classics-loppen och hoppas och tror att jag ska kunna placera mig bra. Min ambition att åka alla lopp för att få en bra totalplacering. Pallplaceringar finns i målbilden, säger Sara om debutsäsongen i Ski Classics.

– Det ska framförallt bli väldigt roligt att åka alla kända långlopp, och spännande att få se hur jag står mig mot de allra bästa långloppsspecialisterna. Jag hade siktet delvis på Ski Classics redan 2014 men då gick det så bra att det blev världscup och OS istället. Så för mig blir det första hela säsongen i Ski Classics och därför svårt att veta exakt hur de olika loppen passar mig.

Sara Lindborgs lagkamrater i vinter blir Kristina Roberto, Kalle Gräfnings, Linus Larsson, och förstaårssenioren Olivia Hansson. Olivia, som i vintras kom på 14:e plats i Vasaloppet och tredje plats i den svenska långloppscupen, är också ny i laget. Även Maria Gräfnings och Maria Rydqvist tillhör truppen, men duon kommer att åka Ski Classics-lopp i den mån det passar deras satsningar med världscupen som huvudmål för säsongen.

– Det känns jättespännande och kul med det här nya laget. Serviceapparaten verkar väldigt seriös och rutinerad även om de jobbar med en liten budget. Sen har jag redan märkt att det finns massor att lära av lagkompisar som satsat på långlopp i många år, säger Sara inför debuten i Ski Classics.

Sara har i flera år tillhört långloppsteamet SkiProAm men satsningen så här långt har ändå varit riktad mot traditionella lopp och landslaget. Men nu blir det alltså fullt fokus på långlopp för Lindborg.

Lagets huvudsponsor kommande vinter är det snabbväxande e-handelsföretaget Skistart.com, Nordens största skidbutik på nätet. Förutom sponsorer finansieras verksamheten genom försäljning av lagets egen långloppsvalla som kallas Vinco (vincowax.com) och teknikkurser för företag och privatpersoner. Laget söker fortsatt en kompletterande namnsponsor och hela lagnamnet kommer därför att kommuniceras vid ett senare tillfälle.

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör