Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Kongevejsløbet 2016. På söndag är det dags igen och loppet är seedningsgrundande till Vasaloppet. FOTO: Bent Hjarbo.
Starten på Kongevejsløbet 2016. På söndag är det dags igen och loppet är seedningsgrundande till Vasaloppet. FOTO: Bent Hjarbo.

Seeda dig till Vasaloppet - i Danmark

På söndag 10 september finns chansen att seeda upp sig till Vasaloppet - i Danmark.
Precis som förra året erbjuder Kongevejsløbet – 45,2 kilometer – seedning till led 2 i Vasaloppet.

– Vi hoppas att ni kommer ett gäng svenskar hit och åker. Loppet går i Holte som ligger mitt emellan Köpenhamn och Helsingör, berättar Bjarne W. Rasmussen från arrangerande Holte Skiklub.

Förra året kom 170 åkare till start varav 111 i seedningsloppet. Då blev det svenskt i både dam- och herrklassen genom Marika Sundin, IFK Mora, och Rickard Bergengren, IF Ski Team Skåne.

Det är också segerpremier seedningsloppet, gäller både herr- och damklass, enligt följande:

1: Dkr. 2.000,00  (skr. 2584,00)
2: Dkr. 1000,00 (skr. 1292,00)
3: Dkr. 500,00 (skr. 646,00)

Det tävlas på låneskidor från Skigo (Carbon med 2:or hjul).

Inbjudan till Kongevejsløbet finns här.

Siste nyheter

I samarbete med Rikard Tynell presenterar Längd.se träningsprogram inför Vasaloppet och andra långlopp i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Träningsprogram inför Vasaloppet - del 2

Nu fortsätter vi vi med träningsprogram inför vinterns långlopp med fokus på något av loppen under Vasaloppsveckan 2019. Rikard Tynell, som driver Tynell Activity och är officiell vasaloppscoach, lev...
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen. Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s ...