Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Helgens deltävling i Ski Classics flyttas till Seefeld. FOTO: Visma Ski Classics.
Helgens deltävling i Ski Classics flyttas till Seefeld. FOTO: Visma Ski Classics.

Seefeld räddar Ski Classics

Tyska König Ludvig Lauf som skulle genomförts på söndag har ställts in på grund av snöbrist.
Visma Ski Classics har bestämt sig för att flytta deltävlingen till Seefeld i Österrike.

– Vi är mycket glada med den här lösningen. Seefeld är en fantastisk plats för längdåking men ungefär 20 mil spår som prepareras dagligen, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson.

– Förhoppningsvis är det här en början på ett långt samarbete med oss och Seefeld. Jag tror de kan ha en naturlig plats i Ski Classics kalender kommande år, fortsätter Nilsson.

Helgens lopp i Seefeld kommer följa tidsschemat som var planerat för König Ludvig Lauf. Damerna startar 08.45 och herrarna 09.00. Distansen blir 50 kilometer över två varv med start och mål i centrala Seefeld. Spurtpriserna blir efter 6 och 25 kilometer.

Under tisdagen kommer besked om loppet blir öppet även för motionärer.

Läs mer på www.vismaskiclassics.com

Siste nyheter

Du kan starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Hochfilzen.

Fantasy World Cup Hochfilzen: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Hochfilzen så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Martin Bergström får iklädda sig den svenska landslagsdräkten vid världscupsprinten i Davos på lördag. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupen i Davos

Åtta damer och tio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i schweiziska Davos den 15–16 december. In i laget på lördagens sprint går Martin Bergström, IFK ...