Annonsör
AnnonsörAnnonser
IFK Umeå-sprintern Simon Persson har numera Vålådalen som träningsbas i satsningen mot VM i Lahtis. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

IFK Umeå-sprintern Simon Persson har numera Vålådalen som träningsbas i satsningen mot VM i Lahtis. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Simon Persson väljer Vålådalen som träningsbas

Längdskidsprintern Simon Persson, landslagsåkare i Utvecklingslaget, väljer nu Vålådalen som bas för sin träning.
– Efter två säsonger där jag bara stått och stampat på samma ställe utan att utvecklas, kände jag att det var dags att byta träningsmiljö, säger Simon.

– Vålådalen var platsen som direkt dök upp i huvudet på mig! Här har jag tillgång till fantastiska längdspår, fina fjäll, slalombacke, rullskidbana, cykel- och vandringsleder, myr, gym och sporthall bara ett stenkast från ytterdörren - alltså allt jag kan tänkas behöva i min satsning. I kombination med bra mat och lugn och ro mellan träningspassen - ja, då kan det inte bli bättre!

– Nu har jag tillbringat drygt en månad i Vålådalen, och jag kan konstatera att det var helt rätt beslut att flytta hit. Allt rullar på som planerat, kanske till och med lite bättre!

Simon har en nionde plats i Världscupen som främsta merit hittills.
– Målet med nästa säsong är att ta ytterligare ett eller två kliv uppåt i resultatlistorna och få till en fullträff på VM i Lahtis.

Simon är den senaste i raden av många framgångsrika, hårt satsande skidåkare som har haft Vålådalen som träningsbas. Vasaloppsvinnarna Oskar Svärd, Jenny Hansson (numera Grip) och Janne Ottosson är några exempel.

– Det är väldigt positivt för Vålådalen att ha elitidrottare på plats, och vi hoppas kunna bidra i Simons satsning, säger Vålådalens vd Jonas Ågren.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör