Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Edvin Murto segrarde i Dundret Extreme Running fyra sekunder före Niklas Niska. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.
Edvin Murto segrarde i Dundret Extreme Running fyra sekunder före Niklas Niska. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.

Skidåkarna dominerade Dundret Extreme Running

Han låg i täten från start till mål – OK Sarvens skidtalang Edvin Murto visade strålande löparkvaliteter när han sprang hem Dundret Extreme Running, men det krävdes en sista riktig kraftansträngning i spurten efter 22 kilometers tuff löpning för att säkra segern, ynka fyra sekunder före skidkollegan Niklas Niska.

– Klart jag är jättenöjd efter det här, det var ett riktigt tufft lopp, säger Edvin. 

Edvins segrartid var bara 3,5 minuter sämre än Marcus Hellners rekordtid på DXR-banan.                                    

Även bland damerna såg det länge ut att bli en skidåkare som skulle ta hem tävlingen. Maja Majbäck, dotter till den förre landslagsåkaren Christer Majbäck, ledde länge tävlingen men tvingades till slut släppa segern till den rutinerade löparen Elisabet Clausén, Tväråselets IF.

elisabet_clausen_dxr15.jpg
Elisabet Clausén vann damklassen närmas före Maja Majbäck. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.

– Lite förvånad är jag, trodde att loppet var kört när Maja drog ifrån uppe på fjället, men sedan fick jag rapporter om att jag tog in på henne och det gav mig nya krafter, säger Elisabet.

Trea blev långloppsåkaren Nina Lintzén. Nina var dock över tre minuter efter Maja Majbäck.

I sexkilometerslopp blev det skidåkarsegrar både bland herr och dam och en dubbel för Kalix SK. Vinnarna heter Emma Ribom och Johan Häggström.

Totalt deltog 243 löpare vilket är nytt rekord för Dundret Extreme Running.

Resultatlistor Dundret Extreme Running

starten _DXR22_2015.jpg
Starten Dundret Extreme Running 2015. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.

 

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...