Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Edvin Murto segrarde i Dundret Extreme Running fyra sekunder före Niklas Niska. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.
Edvin Murto segrarde i Dundret Extreme Running fyra sekunder före Niklas Niska. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.

Skidåkarna dominerade Dundret Extreme Running

Han låg i täten från start till mål – OK Sarvens skidtalang Edvin Murto visade strålande löparkvaliteter när han sprang hem Dundret Extreme Running, men det krävdes en sista riktig kraftansträngning i spurten efter 22 kilometers tuff löpning för att säkra segern, ynka fyra sekunder före skidkollegan Niklas Niska.

– Klart jag är jättenöjd efter det här, det var ett riktigt tufft lopp, säger Edvin. 

Edvins segrartid var bara 3,5 minuter sämre än Marcus Hellners rekordtid på DXR-banan.                                    

Även bland damerna såg det länge ut att bli en skidåkare som skulle ta hem tävlingen. Maja Majbäck, dotter till den förre landslagsåkaren Christer Majbäck, ledde länge tävlingen men tvingades till slut släppa segern till den rutinerade löparen Elisabet Clausén, Tväråselets IF.

elisabet_clausen_dxr15.jpg
Elisabet Clausén vann damklassen närmas före Maja Majbäck. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.

– Lite förvånad är jag, trodde att loppet var kört när Maja drog ifrån uppe på fjället, men sedan fick jag rapporter om att jag tog in på henne och det gav mig nya krafter, säger Elisabet.

Trea blev långloppsåkaren Nina Lintzén. Nina var dock över tre minuter efter Maja Majbäck.

I sexkilometerslopp blev det skidåkarsegrar både bland herr och dam och en dubbel för Kalix SK. Vinnarna heter Emma Ribom och Johan Häggström.

Totalt deltog 243 löpare vilket är nytt rekord för Dundret Extreme Running.

Resultatlistor Dundret Extreme Running

starten _DXR22_2015.jpg
Starten Dundret Extreme Running 2015. FOTO: Yngve Johansson Imega Promotion.

 

Siste nyheter

Ebba Andersson ser fram emot världscupsäsongen som drar igång i Ruka, Finland om drygt två veckor. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.

Ebba Andersson är redo för säsongsstarten

Ebba Anderssons chans till en individuell medalj på VM i vintras försvann med luftrörsproblem i inledningen av mästerskapet. Guldet på stafetten blev förstås ett fint plåster på såren. Inför kommande...
Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sylvasst startfält på långloppspremiären i Grönklitt

Redan på lördags 16 november drabbas gräddan av den svenska långloppseliten (och några norrmän) samman på långloppspremiären i Grönklitt. – Banan ser fantastiskt fin ut just nu på konstsnöspåret och ...
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Norsk dubbel på Supersprinten i Östersund

De norska favoriterna Ludvig Sögnen Jensen och Marte Nordlunde klarade favoritskapet och vann Supersprinten i Östersund. Flera svenska åkare visade dock fin form och IFK Umeå-duon Marcus Grate och Li...