Annonsör
AnnonsörAnnonser
Tove Alexandersson ser fram emot VM i skidorientering i Piteå i mars 2019. Här är Tove under vinterns VM i Ryssland där hon tog tre guldmedaljer. FOTO: Nordenmark Adventure.

Tove Alexandersson ser fram emot VM i skidorientering i Piteå i mars 2019. Här är Tove under vinterns VM i Ryssland där hon tog tre guldmedaljer. FOTO: Nordenmark Adventure.

Skidorienterings-VM 2019 till Piteå: "Fantastiskt kul!"

Det svenska skidorienteringslandslaget är en medaljmaskin som heter duga.

På nästa VM får åkarna chansen att glänsa inför hemmapublik. Världsmästerskapet 2019 har tilldelats Piteå.

– Fantastiskt kul – och positivt för svensk skidorientering, säger storstjärnan Tove Alexandersson.

På VM i Ryssland för ett par veckor sedan blev Sverige bästa nation med totalt sju medaljer varav fem guld.

 

Under torsdagen offentliggjorde Internationella Orienteringsförbundet att nästa världsmästerskap avgörs i Sverige –i Piteå, 19-24 mars 2019 för att vara mer exakt.

 

– Ett jättekul besked! Fantastiskt att få hit världens bästa skidorienterare och kul att våra bästa får tävla på hemmaplan. Vi kommer att arrangera suveräna tävlingar tillsammans med Piteå kommun, säger Anders Bennitz, arrangemangsansvarig i Norrbottens Orienteringsförbund.

 

En av många svenskar som jublar över beskedet är världsettan Tove Alexandersson, som just nu är på VM-läger i Estland, inför sommarens VM i orienteringslöpning.

 

– Fantastiskt kul! Jag tror att det kommer att bli ett jättebra arrangemang med fina tävlingar! Det är något jag verkligen kommer att se fram emot och det är såklart positivt för svensk skidorientering att ha ett VM på hemmaplan. Förhoppningsvis kan det locka fler att prova på, säger Tove.

 

Parallellt med VM kommer även Junior-VM, Ungdoms-EM och Veteran-VM att arrangeras. Sammantaget är det ett stort evenemang och Svenska Orienteringsförbundet känner att åtagandet ligger perfekt i tiden.

 

– I fjol arrangerade svensk orientering ett mycket lyckat VM i orientering i Bohuslän. Nu har vi vänt blicken framåt och VM i skidorientering blir verkligen en höjdpunkt att se fram emot. Landslaget i skidorientering är ju helt fantastiskt, och ett VM på hemmaplan kommer säkert att betyda en hel del för att nå ut i de yngre åldrarna, säger förbundschef Susanne Söderholm.


Tävlingar och Evenemang

 22/09/2018Dagges Dubbel -Stockholms rullskidsprintRullskidor
 07/10/2018Gålörullen 2018, även DM för StockholmRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör