Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tove Alexandersson fortsätter att satsa både sommar som vinter och är därmed förstås en av åkarna i skidorienteringslandslaget 2017/2018. FOTO: Nordenmark Adventure.
Tove Alexandersson fortsätter att satsa både sommar som vinter och är därmed förstås en av åkarna i skidorienteringslandslaget 2017/2018. FOTO: Nordenmark Adventure.

Skidorienteringslandslaget 2017/2018 uttaget

Sommaren närmar sig så sakteliga, men Sveriges förbundskapten i skidorientering tänker redan på nästa vinter.
Världens bästa skidorienteringslandslag ska bli ännu bättre.
Idag presenteras landslagstrupperna för 2017/2018.

Skidorienterarna har nyligen summerat en fantastisk vinter, med VM i Krasnojarsk som den givna höjdpunkten; Sverige bärgade sju medaljer varav fem guld och var bästa nation.

Nu riktar förbundskapten Frans Wickbom blicken framåt, till att börja med mot en vinter med världscup och ett EM i Bulgarien. Och glädjande nog för både Wickbom och svensk skidorientering fortsätter alla åkare som var tongivande i vinter, inklusive dubbelarbetande superstjärnan Tove Alexandersson, som just nu laddar mot årets första VC-omgång i orienteringslöpning.

Här är A-landslaget:
Tove Alexandersson, Alfta Ösa OK
Hanna Eriksson, IFK Mora OK
Linda Lindkvist, IK Jarl
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Frida Sandberg, Säterbygdens OK
Evelina Wickbom, Sävast ski team IF

Erik Blomgren, Umeå OK
Martin Hammarberg, Sundsvalls OK
Markus Lundholm, OK Renen
Ulrik Nordberg, Umeå OK
Linus Rapp, IFK Mora OK
Erik Rost, Alfta Ösa OK

Här är utvecklingslandslaget:
Klara Yngvesson, Umeå OK
Isabel Salén, IFK Mora OK

Oskar Sandberg, Säterbygdens OK
Sixten Walheim, Robertsfors IK
Filip Jacobsson, ÖSeT SkidO

– Jag känner mig väldigt nöjd med de trupper vi har till förfogande, säger förbundskapten Frans Wickbom.

– Alla stjärnor satsar vidare plus att vi har ett antal namn som jag hoppas ska ta ett kliv framåt. Nu ska vi jobba långsiktigt under två år och utveckla fler åkare mot världstoppen, så att vi på hemma-VM i Piteå 2019 tar de där stafettgulden vi missade i Krasnojarsk.

Åkare som har försvunnit sedan i fjol är Peter Arnesson och Niklas Henriksson.

– Peter har tackat nej till att ingå i landslaget, men kanske fortsätter ändå. Niklas ska satsa på längd istället. Sedan har vi minskat truppen lite på damsidan där åkare inte har utvecklats som vi hoppats. Nya i truppen är Klara och Filip som tar klivet upp från juniorlaget, säger Wickbom.

Första lägret blir i augusti. Fram till dess jobbar åkarna på sin grundträning med rullskidor och orientering.

Världscuppremiären sker i Finland 28 november.

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Bessemerloppet i Högbo 34 sekunder före Rikard Tynell. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dagens dubbel för paret Karlsson Mohlin

Samboparet Anton Karlsson och Elin Mohlin, Sockertoppen IF/Lager 157 Ski Team grejade en dubbel på 52 kilometer långa Bessemerloppet på söndagen. Anton vann dryga halvminuten före Rikard Tynell, Gryc...
Emma Ribom vann masstarten vid Volkswagen cup i Hudiksvall strax före klubbkompisen Sofia Henriksson. Bilden dock från SM i Sundsvall. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ribom och Brännmark fixade två Piteåsegrar

Piteå elits Emma Ribom och Viktor Brännmark grejade segrar i både dam- och herrklassen på masstarten vid Volkswagens cup i Hudiksvall. Emma vann 3,6 sekunder före klubbkompisen Sofia Henriksson och V...
Linn Svahn vann klart vid masstarten i Hudiksvall. Bilden dock från säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Juniorcupvinnare på masstaren i Hudiksvall

Andra dagens tävlingar vid Scandic cup i Hudiksvall såg följande segrare på masstarten: Jonathan Norder, IF Hallby i H 19-20, Linn Svahn, IFK Umeå i D 19-20, George Ersson, IF Strategen i H 17-18 och ...