Annonsör
AnnonsörAnnonser
Premiären 3 november 2016 bjöd på 30 kilometer spår i Orsa Grönklitt. FOTO: Grönklittsgruppen.

Premiären 3 november 2016 bjöd på 30 kilometer spår i Orsa Grönklitt. FOTO: Grönklittsgruppen.

Skidspår från 28 oktober i Orsa Grönklitt

Vintern i Orsa Grönklitt börjar den här säsongen redan vecka 43, lördag 28 oktober, lagom till höstlovet.
– Vi har sparad snö som säkrar att det blir skidpremiär från 28 oktober, säger Daniel Mäkinen, marknadschef för Grönklittsgruppen.
Den tidiga premiären, ungefär en vecka tidigare än ifjol, är möjlig tack vare all sparad snö som finns, samt att stora investeringar har gjorts i en uppgraderad anläggning för snöproduktion.

I fjol skulle 1,5 kilometer spår öppnas under premiärdagen 3 november, det blev 30 kilometer.

– Varje vinter är unik, man vet aldrig hur mycket hjälp vi får av Kung Bore. Det vi alltid kan luta oss emot är det geografiska läget. Orsa Grönklitt ligger på en platå 500 meter över havet, vilket innebär att det med automatik faller mycket snö. Hur många av våra 100 kilometer spår som är öppnade redan 28 oktober törs jag inte säga. I sammanhanget är det värt att notera att det finns anläggningar som höjer sina priser i samband med exempelvis höstlov och olika högtider. Vi vill istället ligga kvar på våra vanliga, ordinarie priser. Det är så vi vill välkomna våra gäster, det är så vi ”vinner i längden”.

Daniel kan blicka tillbaka på en fjolårssäsong med skidspår i över sex månader, som varade en bra bit in i maj.

– Det blev på alla sätt en fantastisk säsong som vi nu ska försöka trumfa. Orsa Grönklitt är den första touchen av fjällen, där vi hela tiden förfinar vår produkt, både på och vid sidan av spåren. I år är det extra roligt att vi kan öppna redan till höstlovet. Vi har ju ett stort upptagningsområde, inte minst med vår närhet till Stockholm och Mälardalen. Vi märker också hur intresset tilltar, det bokas skidlektioner för fullt och skidslipen går varm på vårt längdcentrum. Vi satsar hårt på längdåkarna, som utgör en viktig del tillsammans med den alpina verksamheten och Orsa Rovdjurspark. Tillsammans bildar det en helhetslösning, för både barnfamiljer och de som verkligen brinner för skidåkning, Vasaloppsåkare med flera. 

Skulle inte natursnön falla finns det ändå en hel del saker att göra under höstlovet. Lederna för mountainbike och trailrunning är i så fall öppna som vanligt, samt Bärrastigen med balans- och motorikbana, labyrint och andra luriga stationer. Dessutom finns bollsportområdet, frisbeegolf, minigolf, samt Rädsjön som inbjuder till både fiske och en rolig kanotorientering.

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör