Annonsör
AnnonsörAnnonser
Jimmy Birklin, VD på Svenska Skidspelen, vill att skidspelen ytterligare ska engagera sig i utvecklingen av de nordiska skidgrenarna. Därför arrangerar Svenska Skidspelen mässan Nordic Ski Convention den 3-5 november i Falun. FOTO: Svenska Skidspelen.

Jimmy Birklin, VD på Svenska Skidspelen, vill att skidspelen ytterligare ska engagera sig i utvecklingen av de nordiska skidgrenarna. Därför arrangerar Svenska Skidspelen mässan Nordic Ski Convention den 3-5 november i Falun. FOTO: Svenska Skidspelen.

Skidspelen arrangerar unik skidmässa i Falun

I höst får skidsporten en rivstart i Falun. Den 3-5 november arrangerar Svenska Skidspelen, i samarbete med skidspelsföreningen, Svenska Skidförbundet skidmässan Nordic Ski Convention på Lugnet.
Det blir dagar med föreläsningar, möten, inspiration och en unik möjlighet att samtidigt kunna åka skidor på riktig snö.

– Genom detta vill Svenska Skidspelen bidra till att ytterligare utveckla de nordiska skidgrenarna, säger Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen.

Det handlar om en mässa i Jalas Arena med utställare av olika aktörer inom skidbranschen. Både inom- och utomhus. Dessutom blir det föreläsningar, paneldebatter, utbildningar och möjlighet att testa leverantörernas nyheter på snö. Ambitionen är att flera från landslaget, aktiva, vallare eller ledare, kommer för att föreläsa/intervjuer, samt stå till tjänst med autografskrivande.

– Poängen med Nordic Ski Convention är att det samtidigt finns snö på världscuparenan med möjlighet att både hoppa backe och åka längdskidor. Mässan kommer ut i verkligheten. Deltagarna får en unik möjlighet att redan i november kombinera mässbesöket med skidåkning, säger Jimmy Birklin.

Han poängterar att mässan blivit möjlig tack vare ett bra samarbete med Falu kommun och beslutet att spara snö till kommande säsong.

Målgruppen för Nordic Ski Convention är de som är intresserade av nordisk skidsport. Allt från motionsåkare och då synnerhet Vasaloppsåkare till ungdomsledare.

– Vår ambition är att detta ska vara ett årligen återkommande evenemang som ska locka besökare från olika delar av skidvärlden påsikt. Därför namnet Nordic Ski Convention, menar Jimmy Birklin.

Detta är ett led i Svenska Skidspelens ambition att bidra till utvecklingen av backhoppning, nordisk kombination och längdskidåkning.

– Vår världscuphelg 16-18 mars 2018 är naturligtvis basen för vår verksamhet. Men vi vill utvecklas och ta ett ytterligare skidansvar. Ett exempel är Nordic Ski Convention, säger Jimmy Birklin.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör