Annonsör
AnnonsörAnnonser
Niclas Johansson anser att Svenska Skidspelen är en av Dalarnas viktigaste evenemang. Det driver honom i arbetet med kringarrangemangen i samband med världscuptävlingarna. Nu tar han plats i organisationsledningen. FOTO: Svenska Skidspelen.

Niclas Johansson anser att Svenska Skidspelen är en av Dalarnas viktigaste evenemang. Det driver honom i arbetet med kringarrangemangen i samband med världscuptävlingarna. Nu tar han plats i organisationsledningen. FOTO: Svenska Skidspelen.

Skidspelen tar grepp om kringarrangemangen

Nu satsar Svenska Skidspelen extra mycket på kringarrangemangen.
Det markeras genom att Niclas Johansson, ansvarig för kringarrangemangen, tar plats i organisationskommittén, som leder arbetet med Svenska Skidspelen.

– Vi har inte haft den funktionen i organisationskommittén tidigare, vilket ska ses som vi nu tar ett samlat grepp kring den här frågan, säger Niclas Johansson.

Han talar med glöd och energi om det ska hända mellan tävlingarna:

– Själva tävlingarna ska naturligtvis vara i centrum, men det är ju lika viktigt att publiken får en helhetsupplevelse med tävlingarna vid sidan om på arenan och i centrum, säger Niclas Johansson, som jobbat med skid-VM i fem år och i fjol med själva skidspelen.

Många känner igenom honom för engagemanget kring Företagsstafetten som brukar inleda skidhelgen. Nu får har ansvaret för all upplevelse vid sidan om tävlingarna.

– VM-arbetet har präglat mig mycket i det nuvarande arbetet med Svenska Skidspelen. Tanken med VM var ju att det skulle inspirera till fortsatt utveckling av kommande års världscuptävlingar. Detta känner jag nu, säger Niclas som säger att årets upplaga av skidspelen blir ett bra avstamp inför kommande års skidfester i Falun.

– Förberedelsetiden inför årets tävling har har varit lite kort. Därför kommer vi nu att satsa på ett centralt och intensivt paket av upplevelser och aktiviteter på stadionområdet. Detta blir sedan ett avstamp för kommande års skidspel. Nu har vi nämligen en organisation för långsiktiga satsningar på evenemanget. Det gäller också kringarrangemangen, säger Niclas som har många spännande idéer inför kommande år. Något han att kommer presentera senare.

Fakta/Niclas Johansson
Bor: Falun:
Ålder: 48
Familj: Fru och tre barn.
Fritidsintresse: Föreningsaktiviteter i OK Kåre och Samuelsdals IF
Främsta Skidspelsminne: ”Det är från för-VM 2014. Den speciella härliga känsla när vi gjorde ett bra för-VM och kände att vi också kommer att arrangera ett perfekt skid-VM året därpå.”


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör