Annonsör
AnnonsörAnnonser
Marte Nordlunde, som har världsrekordet på 100 meter skidsprint, är klar för supersprinten i Östersund sista helgen i oktober.

Marte Nordlunde, som har världsrekordet på 100 meter skidsprint, är klar för supersprinten i Östersund sista helgen i oktober.

Snabbaste kvinnan i världen till supersprinten i Östersund

Norska skidåkaren Marte Nordlunde, som är världsrekordhållare på 100 meter sprint med tiden 12,45 sekunder är klar för start i VW Supersprint i Östersund den 27-29 oktober.
– Jag ser framemot att få möta Stina Nilsson i Östersund och jag räknar med seger i min paradgren och en putsning av mitt världsrekord, säger Marte Nordlunde.

Det var i mars i år i norska Hamar som den då förhållandevis okända och blott 20-åriga skidåkerskan slog till och satte världsrekord på sträckan.

2012 var det Stina Nilsson som var världens snabbaste med tiden 13,19 sekunder. Men numera är det tre norskor som har de bästa tiderna. Förutom Marte Nordlunde är det Maiken Min Midtskogen och Amalia Honerud Olsen som kört på 12,47 sekunder respektive 13,16 sekunder.  

Nu är det också klart att Ragnar Bragvin Andresen som nyligen vann teamsprinten i rullskid-VM och Kristian Santiago Ankersen kommer till VW supersprint i Östersund, där även världsrekordhållaren Ludvig Sögnen Jensen redan tidigare gett klartecken till att ingå i det starka startfältet för herrar.

– Vi räknar med att ta hem pallplatserna i Östersund. Vi är där för att slå svenskarna och sätta nya världsrekord, säger Ragnar Bragvin Andresen.


Östersund Vinterfestival är värd för skidsäsongens första stora internationella skidtävling som arrangeras helgen den 27-29 oktober. Söndagens finaler med världseliten på startlinjen direktsänds i SVT.
Under helgen arrangeras det också ungdomstävling, en företags- och en parasprint. Parallellt bjuds det på en stor skidmässa med utställningar och föreläsningar. Tävlingarna och mässan inramas med bankett, underhållning och lokalproducerad mat.

 


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör