Annonsör
AnnonsörAnnonser
26-28 maj drar drar den svenska cupen i rullskidor - STS Roll Cup - igång med en minitour i Torsby. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

26-28 maj drar drar den svenska cupen i rullskidor - STS Roll Cup - igång med en minitour i Torsby. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Snart dags för STS Roll Cup 2017

Svenska Skidförbundet i samarbete med arrangerande klubbar bjuder härmed in till den femte upplagan av STS Roll Cup - den officiella svenska cupen i rullskidor.
STS Roll Cup är numera en återkommande tradition som låter aktiva och skidklubbarna visa upp sig under sommaren för att mäta sina krafter och marknadsföra skidsporten.

Årets cup innehåller flera spännande nyheter.

Cupen inleds i Torsby med SK Bore som arrangör 26-28 maj. I Torsby blir det en stimulerande inledning direkt då de tre tävlingarna är en minitour. Två dagars tävlande kring Torsby avslutas med en utmanade jaktstart uppför en av landets tuffaste backar, Hovfjället.

Därefter hälsas en helt ny arrangör välkommen i STS Roll Cup, Östersunds SK gör debut som rullskidsarrangör och kommer att arrangera två tävlingar i cupen i 17-18 juni.

I Östersund det en tuff backtävling upp till utkikstornet på Frösön och sedan blir det individuella tävlingar på rullskidsbanan på Östersunds Skidstadion.

Cupen avslutas sedan i Trollhättan 25-26 augusti med den traditionella Alliansloppshelgen där knockoutsprint, backtävling och klassiska Alliansloppet står på programmet.

En sista nyhet är att prispengar till seniorerna kommer att betalas ut enligt ett nytt regelverk vid respektive arrangemang istället för som tidigare år en total prispott för hela cupen.

Juniorerna tävlar denna sommar om nyttopriser från Elpex som i och med detta går in som sponsor till cupen.

All information om STS Roll Cup och det nya regelverket finns på cupens officiella webbplats: www.skidor.com/rollcup, där finns även kontakter till alla arrangörer.

En spännande sommar väntar för svensk rullskidsport, förutom STS Roll cup arrangeras SM under SM-veckan i Borås 4-5 juli och 3-6 augusti riktas blickarna till Sollefteå då rullskid-VM kommer att genomföras.


Tävlingar och Evenemang

 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 01/04/2018Öppetr Klubbmästerskap IFK Mora SKLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör