Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
2016 vann Tobias Westman Höstrullen närmast före Marcus Johansson. Westman kommer till start även i år. FOTO: Hestra IF.
2016 vann Tobias Westman Höstrullen närmast före Marcus Johansson. Westman kommer till start även i år. FOTO: Hestra IF.

Snart dags för Höstrullen i Borås

Söndag 19 augusti arrangerar Hestra IF Höstrullen som i år även ingår i Västsvenska rullskidcupen.
Tävlingen avgörs på varvbana på Viareds industriområde utanför Borås - samma bana som förra årets rullskid-SM.

– I nuläget är tre av fjolårets toppfem-åkare i H21 anmälda: Tobias Westman, Alfred Buskqvist och Mattias Bryntesson, berättar Daniel Åkerberg från Hestra IF

De senaste åren har det varit klungkörning och tävlingen har avgjorts först på upploppet. Frågan är om det blir den starkaste spurtaren som tar segern i år med?

– Det är en relativt flack bana men det finns ändå två backar per varv att utmana sina konkurrenter på, berättar Åkerberg.

Distansen som gäller är 27 kilometer och loppet går på rullskidor med rullmotstånd 2. Det finns även ungdoms- och motionsklasser på kortare distanser.

– På damsidan är det endast ett fåtal anmälda än så länge. Ordinarie anmälan är till måndag 13 augusti men det finns även möjlighet till efteranmäla till dagen innan tävlingen, informerar Daniel Åkerberg.

Läs mer om Höstrullen här:
http://www.hestraif.se/arrangemang/hostrullen/

 

Siste nyheter

I samarbete med Rikard Tynell presenterar Längd.se träningsprogram inför Vasaloppet och andra långlopp i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Träningsprogram inför Vasaloppet - del 2

Nu fortsätter vi vi med träningsprogram inför vinterns långlopp med fokus på något av loppen under Vasaloppsveckan 2019. Rikard Tynell, som driver Tynell Activity och är officiell vasaloppscoach, lev...
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen. Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s ...