Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

På torsdag 9 november öppnas det för skidåkning i Vasaloppsarenan i Mora. FOTO: Vasaloppet.
På torsdag 9 november öppnas det för skidåkning i Vasaloppsarenan i Mora. FOTO: Vasaloppet.

Snart skidspår i Mora och på Vasaloppsstarten

Tack vare sparad snö från i vintras kan Vasaloppsarenan öppna för skidåkning redan på torsdag kväll, den 9 november.
Då öppnar spåret i Mora för att invigas ordentligt lördag den 11 november. Och det blir en helg med många spännande och roliga aktiviteter i både Mora och Sälen.

Bland aktiviteterna märks bland annat avtäckning av 2018 års Vasaloppsmotiv, stor invigning av IFK Moras nya föreningshus, föreläsningar på Högfjällshotellet och dessutom chans att testa en riktig Vasaloppsstart i Berga by.

Vasaloppet har sedan i vintras sparat 8000 kubikmeter snö i Oxberg som i går, måndag, började köras ut i Vasaloppsspåret i Mora. Från och med kl 17.00 på torsdag den 9 november går det att åka skidor i Mora. Lördag den 11 november bjuder på stor invigningsfest av IFK Moras föreningshus i Hemus och Vasaloppsarenan i Mora där vinterns skidsäsong nu kan börja. 

Dessutom blir det avtäckning av 2018 års två Vasaloppsmotiv och presentation av årets konstnär. De två konstverken kommer Vasaloppet att använda för att profilera vinter- respektive sommarveckan 2018. 

Söndag den 12 november fortsätter programmet i Sälen med föreläsningar på Högfjällshotellet, öppning av Vasaloppsarenan på Vasaloppsstarten och möjlighet för alla skidsugna att testa på en riktig Vasaloppsstart.

Program för Vasaloppets öppningshelg med snöpremiär 9–12 november
Torsdag 9 november från 17.00
Välkommen att åka skidor i Vasaloppsarenan, snön är utlagd och det är åkbart från Zornmuseet i Mora och uppåt i arenan.

Fredag 10 november från 08.00
Välkommen att åka skidor i Vasaloppsarenan, snön är utlagd och det är åkbart från Zornmuseet i Mora och uppåt i arenan 

Lördag 11 november
Officiell öppning av Vasaloppsarenan i Mora 11.00–14.00
11.00–11.30 Eva-Lena Frick, vd Vasaloppet, öppnar arenan på Mora skidstadion, Hemus
11.30 Invigning av IFK Moras nya föreningshus med många roliga aktiviteter i området för både barn och vuxna 
13.00 Avtäckning av årets Vasaloppsmotiv inne i det nya föreningshuset. Kom och träffa årets konstnär och se 2018 års vintermotiv och sommarmotiv.

Söndag 12 november
Officiell öppning av Vasaloppsarenan i Sälen
10.00–11.00 Föreläsningar på Högfjällshotellet. Välj en av dessa två föreläsningar: - Hur säkrar vi Vasaloppets framtid? (Anders Holmberg och Tommy Höglund från Vasaloppet berättar om arbetet med att mark- och snösäkra Vasaloppsarenan.) 
Direktsänds på YouTube: www.youtube.com/vasaloppet
Var och när vill du se på Vasaloppet? (Jon Svensson från Vasaloppet och Adde Granberg från SVT tar dig med på en resa in i den digitala världen.) 
Direktsänds på Facebook: www.facebook.com/vasaloppetofficial
12.00–13.00 Officiell öppning av Vasaloppsarenan i Sälen. Eva-Lena Frick, vd Vasaloppet, öppnar arenan i Sälen. Här kan du prova en riktig Vasaloppsstart. Sträckan styrs av hur mycket snö vi fått fram. Glöm inte skidorna!

 

Siste nyheter

I Fantasy Biathlon kan du starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Nove Mesto.

Fantasy World Cup Nove Mesto: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Nove Mesto så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Moa Molander Kristiansen ledar Volkswagen cup en poäng före Maria Nordström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa och Gustaf leder Volkswagen cup

Efter helgens tävlingar i Östersund, som både var deltävling i Skandinavisk cup och Volkswagen cup, så leder Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK och Gustaf Berglund, IFK Mora SK den svenska se...
Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...