Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Lars Nelson fick en fin tur i Bruksvallarna. Foto: Bruksvallarna.se

Lars Nelson fick en fin tur i Bruksvallarna. Foto: Bruksvallarna.se

Spår även i Bruksvallarna och Idre

Som vi skrev igår har de första entusiasterna börjat leta upp årets första skidspår, då om två bröder i Kiruna. Även från Bruksvallarna i Härjedalen och Idre i norra Dalarna kommer nu rapporter om åkbara förhållanden.

 I Bruksvallarna har spåret mellan Bruksvallarna och Ramundberget grundpreparerats, vilket gjorde att Lars Nelson kunde ta en premiärtur med skateskidorna. Tack vare att det var relativt milt väder när all snö kom och sedan frös på har man fått en bra grund för fortsatt preparering. Bruksvallarna arrangerar för övrigt säsongspremiären 11-13 november, tävlingar som kommer sändas i SVT.

 

I Idre har man fått ungefär 1 dm natursnö och dt.se rapporterar att Henrik Alm, från orten under måndagen passade på att åka såväl ett spår mellan Nipfjällsparkeringen och till sommarparkeringen några kilometer uppåt vägen. Också vid stadion var det möjligt att åka och Alm kunde köra nästan hela miljöspåret.

– Vi ska göra vad vi kan för att ta hand om den här snön som fallit. Väderprognosen talar om fortsatt kyla så förhoppningen är att kunna sladda ihop ett spår som även klarar några dagars blidväder, säger Idre Fjälls VD Jocke Johansson till Dalarnas tidningar.

Till Fjälls - Funäsdalsfjällens internetportal


Tävlingar och Evenemang

 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör