Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson i mål som sist i finalen i Ruka efter sin vurpa. Blir det revansch i Lillehammer i morgon? FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Stina Nilsson i mål som sist i finalen i Ruka efter sin vurpa. Blir det revansch i Lillehammer i morgon? FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Står Stina på benen i Norge?

I helgen är det dags för världscupen att rulla vidare med en minitour i Lillehammer, Norge.
Touren inleds med sprinttävlingar i fri stil under fredagen.
Chans till revansch för Stina Nilsson som föll på upploppet i Ruka, Finland.

Damernas kval startar 09.30 och herrarnas 10.10. Finalomgångarna drar igång 12.00 då också SVT:s sändning startar.

De svenska tjejerna gjorde ju succé på sprinten i Ruka i lördag med tre åkare i final och Maja Dahlqvist som tvåa och Ida Ingemarsdotter som trea. Stina Nilsson föll som bekant på väg in på upploppet och förstås peppad att ta revansch nu.

Det stora norska hemmahoppet Maiken Caspersen Falla som fick se sig passerad av Maja och Ida på upploppet senast får ingen revansch nu. Falla är förkyld och kommer inte till start.

Ryskan Yulia Belorukova vann i suverän stil i Ruka. Nu får vi hur hon står sig i fri stil. Hon brukar inte vara lika vass där.

Alexander Bolshunov snuvade Johannes Hösflot Kläbo på segern i lördags. Den här gången lär Kläbo vara mer uppmärksam på upploppet.

Calle Halfvarsson var nära final senast som sjua. Kan Calle fixa en finalplats i morgon?

Förhoppningsvis får vi se mer av Teodor Peterson, Oskar Svensson och Viktor Thorn den här gången också.

Startlista damer prolog

Startlista herrar prolog

 

Siste nyheter

Hanna Öberg vann masstarten under världscupfinalen i Holmenkollen och tog hem hela masstartscupen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Första världscupsegern för Hanna Öberg

Hanna Öberg fick en perfekt avslutning på säsongen med seger i masstarten i Holmenkollen. – Det känns helt fantastiskt att få avsluta med en seger. Det kan inte bli bättre, sa Hanna till SVT. Med da...
Stina Nilsson vann för tredje dagen i rad vid världscupavslutningen i Kanada. Therese Johaug och Ingvild Flugstad Östberg jagade men kom aldrig ikapp. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Tredje raka segern för Stina Nilsson

Stina Nilsson stod för en fantastisk avslutning på världcupsäsongen. I helgens minitour i Quebec, Kanada, blev det segrar på tre dagar. I söndagens jaktstart höll hon undan för jagande Therese Johaug...