www.langd.se

Stina Nilsson i mål som sist i finalen i Ruka efter sin vurpa. Blir det revansch i Lillehammer i morgon? FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Stina Nilsson i mål som sist i finalen i Ruka efter sin vurpa. Blir det revansch i Lillehammer i morgon? FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Står Stina på benen i Norge?

I helgen är det dags för världscupen att rulla vidare med en minitour i Lillehammer, Norge.
Touren inleds med sprinttävlingar i fri stil under fredagen.
Chans till revansch för Stina Nilsson som föll på upploppet i Ruka, Finland.

Damernas kval startar 09.30 och herrarnas 10.10. Finalomgångarna drar igång 12.00 då också SVT:s sändning startar.

De svenska tjejerna gjorde ju succé på sprinten i Ruka i lördag med tre åkare i final och Maja Dahlqvist som tvåa och Ida Ingemarsdotter som trea. Stina Nilsson föll som bekant på väg in på upploppet och förstås peppad att ta revansch nu.

Det stora norska hemmahoppet Maiken Caspersen Falla som fick se sig passerad av Maja och Ida på upploppet senast får ingen revansch nu. Falla är förkyld och kommer inte till start.

Ryskan Yulia Belorukova vann i suverän stil i Ruka. Nu får vi hur hon står sig i fri stil. Hon brukar inte vara lika vass där.

Alexander Bolshunov snuvade Johannes Hösflot Kläbo på segern i lördags. Den här gången lär Kläbo vara mer uppmärksam på upploppet.

Calle Halfvarsson var nära final senast som sjua. Kan Calle fixa en finalplats i morgon?

Förhoppningsvis får vi se mer av Teodor Peterson, Oskar Svensson och Viktor Thorn den här gången också.

Startlista damer prolog

Startlista herrar prolog

 

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Nu är det klart vilka som vunnit valfritt vallapaket från Tynell Activity till något av loppen under Vasaloppsveckan. FOTO: Tynell Activity.

Erik och Rikard vinnare av vallapaket från Tynell Activity

I samarbete med Tynell Activity så genomförde vi en tävling där man kunde vinna valfritt vallapaket till något av loppen i Vasaloppsveckan 2019. Nu är det klart vilka de två vinnarna blev: Erik Sundv...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.