Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Här rycker Stina Nilsson förbi Ingvild Flugstad Östberg. Strax efter passerade även Ida Ingemarsdotter norskan. Svenskduon avslutade starkt till tredje och fjärde plats. FOTO: Från SVT:s sändning.
Här rycker Stina Nilsson förbi Ingvild Flugstad Östberg. Strax efter passerade även Ida Ingemarsdotter norskan. Svenskduon avslutade starkt till tredje och fjärde plats. FOTO: Från SVT:s sändning.

Stark avslutning av Nilsson och Ingemarsdotter

Marit Björgen och Heidi Weng gjorde upp om segern i världscupavslutningens jaktstart i Quebec. Den kampen grejade Björgen med en dryg sekund över upploppet.

Där bakom åkte Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter suveränt och grejade plats tre och fyra efter en fantastiskt stark avslutning på loppet.

– Jag har fantastisk hungrig från start ville mycket idag, sa Stina till SVT efter tredjeplatsen.

Ingvild Flugstad Östberg gick ut som trea och såg länge ut att kunna hålla undan för förföljande Nilsson, Ingemarsdotter och Pärmäkoski.

 

Men när den trion kom in i sprintbanan på slutkilometern då bara smällde det till så hade man ätit upp Östbergs försprång.

 

– När jag kom in i sprintbanan så tänkte jag att det är som ett sprint-heat kvar. Jag gav allt he  i backen och vi kom ikapp Ingvild, berättade Stina.

 

Det var bara Ingemarsdotter som kund följa Stina. Pärmäkoski och Östberg fick ge sig för de svenska sprintessen.

 

– Jag kände mig stark idag och visste att det inte var långt till pallen, sa Nilsson och var riktigt glad över sin avslutning på världscupsäsongen.

 

En grymt fin avslutning på säsongen fick också Ida Ingemarsdotter. Fjärdeplatsen på minitouren var inget annat än en suverän prestation. Idas bästa i vinter.

 

Ingemarsdotter sammanfattade dagen så här:

 

– Idag gällde det att glömma bort när man blev trött och bara köra.

 

– Jag trodde Krista och Stina skulle komma ikapp fortare än de gjorde. Så då förstod jag att det ändå gick ganska fort, fortsatte Ingemarsdotter.

 

– Jag kände mig rätt stark idag och bestämde mig för att ha is i magen på slutet. Jag la mig i rygg på Stina och helt plötsligt var i kapp ”Flugan”.

 

– Det här var en skön avslutning på en säsong som annars varit lite mellanmjölkig.

 

Charlotte Kalla och Anna Haag hade ambition att jaga ifatt från ett något sämre utgångsläge men det räckte inte riktigt.

 

– Jag försökte öppna offensivt och komma in i åkningen. Jag fick ta i så blev rikt trött idag. Jag är nöjd med genomförandet, sammanfattade Kalla efter att ha åkt in som åtta.

 

Bästa åktid idag hade Marit Björgen med 2,2 sekunder snabbare tid än Weng. Stina Nilsson hade tredje tid, 11,9 sekunder efter Björgen. Charlotte Kalla hade femte tid, Ida Ingemarsdotter sjunde och Anna Haag 13:e.

 

Sammanfattningsvis en mycket stark laginsats av de svenska tjejerna.

 

Resultat
Världscupen Quebec
Damer 10 km fri stil jaktstart

1. Marit Björgen, Norge 22:36.1

2. Heidi Weng, Norge + 1.2

3. Stina Nilsson, Sverige + 1:00.0

4. Ida Ingemarsdotter, Sverige + 1:01.9

5. Krista Pärmäkoski, Finland + 1:05.6

6. Ingvild Flugstad Östberg, Norge + 1:06.8

 

8. Charlotte Kalla, Sverige + 1:26.8

13. Anna Haag, Sverige + 1:47.4

24. Anna Dyvik, Sverige + 2:55.9

32. Hanna Falk, Sverige + 3:32.2

33. Emma Wikén, Sverige + 3:39.0

 

Komplett resultat.

 

Winner of the day.

Siste nyheter

Charlotte Kalla kommer inte till start i Davos i helgen på grund av förkylning. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Charlotte Kalla missar världscupen i Davos

Charlotte Kalla har dragit på sig en förkylning och missar helgens världscup i Davos, Schweiz. – Hon har haft lättare förkylningssymton med svalgkänning ett par dagar och ska inte belasta kroppen med...
En ny stark insats av Zebastian Modin tillsammans med ledsagaren Jerry Ahrlin utmynnade i en andraplats på 5 kilometer skejt. Vann gjorde Kanadas McKeever och trea var ukrainaren Kazik. FOTO: Christer Skog.

Modin tvåa bakom McKeever

Paravärldscupen fortsatte med 5 kilometer skejt i finska Vuokatti idag och Zebastian Modin gjorde ett nytt starkt lopp. Zebbe blev två 13,9 sekunder efter kanadensaren Brian McKeever.
Kaisa Mäkäräinen, Dorothea Wierer och Ekaterina Yurlova-Percht på pallen efter sprinten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/Hans Osterauer.

Wierer i topp - Brorsson tolva

Skidskyttevärldscupen rullade idag vidare med sprint i Hochfilzen. Bäst av de svenska damerna åkte Mona Brorsson som slutade tolva. Det blev tight om segern där Dorothea Wierer vann sex tiondelar för...