Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Silfver tog segern i prologen vid världscupen på rullskidor i Torsby på fredagskvällen. FOTO: Svenska skidförbundet.
Erik Silfver tog segern i prologen vid världscupen på rullskidor i Torsby på fredagskvällen. FOTO: Svenska skidförbundet.

Stark svensk prolog i Torsby

Sverige och IFK Umeå fick en toppenstart på världscupen på rullskidor i Torsby på fredagskvällen.
Det blev seger för de båda IFK Umeå-åkarna Erik Silfver och Linn Sömskar på den 1,2 kilometer långa prologen.

Det var inte bara duon Silfver och Sömskar som åkte starkt. I herrklassen blev det svenskt på andra, fjärde och femte genom Pontus Hermansson SK Bore, Robin Norum, IFK Umeå och Viktor Gustafsson, IFK Mora. Trea var den i Sverige boende fransmannen Baptiste Noel.

På damsidan så var det också dubbelt svenskt på pallen. Två blev Hudiksvalls Jackline Lockner. Sandra Olsson, Malungs IF blev fyra och skidskytten Johanna Skottheim, Sälens IF sexa och Mathilda Ruus, Åsarna sjua.

Moa Hansson, Landsbro IF, som gjorde succé på SM i Helsingborg vann nu damjuniorklassen. Moas tid hade räckt till femte plats i seniorklassen. Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK, åkte in som fyra.

Fjärdeplats blev det också för Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK, i herrjuniorklassen.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...