Annonsör
AnnonsörAnnonser
Stina Nilsson går en kamp mot förra årets segrare Hanna Falk när Inge Bråten Memorial körs i Sunne 1 juli. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stina Nilsson går en kamp mot förra årets segrare Hanna Falk när Inge Bråten Memorial körs i Sunne 1 juli. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stina Nilsson mot Hanna Falk i Sunne

Nästan hela det svenska landslaget kommer till start i rullskidtävlingen ”Inge Bråten Memorial” i Sunne lördagen den 1 juli.
Mest intressant blir kanske duellen mellan stjärnan Stina Nilsson och fjolårssegrande Hanna Falk på damsidan. Men bland herrarna finns också fjolårssegraren Teodor Peterson, som bland annat möter en annan Sunne-segrare i Calle Halfvarsson.

– Det brukar bli en bra folkfest i Sunne, säger Stina Nilsson, som är tillbaka efter att hon fick avbryta det förra landslagslägret i Norge. Nu tränar hon på som normalt igen och ”Inge Bråten Memorial” blir ett bra test på hur hon ligger till med träningen.

Men förra året var det alltså Hanna Falk som var snabbast i Sunne centrum. Och Ulricehamns-åkaren blir kanske den största utmanare till Stina också i år. Men det är många andra damer som kan blanda sig i tätstriden. Linn Sömskar är en toppsprinter och Maria Nordström vann för-OS i Korea i vintras. Ida Ingemarsdotter är ju alltid farlig och har VM-guld på meritlistan.

Från landslaget kommer också den dubbla världsmästarinnan i U23 från i vintras, dalkullan Anna Dyvik som fick åka VM i Lahtis. Dessutom Anna Haag och Sofia Henriksson.

Med värmlandsögon noteras att skidskyttelandslagets Emma Nilsson och rullskidspecialisten Sandra Olsson finns på plats, liksom före detta JVM-segrarinnan Mathilda Ruus, Åsarna IK (men bördig från Årjäng).

Teodor mot polsk stjärna
I herrklassen blir det utländskt motstånd för dom svenska landslagsåkarna Teodor Peterson, Calle Halfvarsson, Viktor Thorn, Oskar Svensson, Emil Jönsson och Jens Burman.

Norska Team Jobzone kommer som vanligt med ett starkt lag anförda av den tidigare världsmästaren på rullskidor Ragnar Bragvin Andresen. I laget finns också Timo André Bakken som blev norsk sprintmästare 2015 och Pål Tröan Aune som är ny i teamet men som är en landslagsmässig sprinter i Norge.

En nyhet i Sunne blir den polske världssprintern Maciej Starega, som under många år tillhört världens bästa sprintåkare. Han är mycket snabb och kan bli en svår nöt att knäcka för dom svenska landslagsåkarna.

Flera värmlandsåkare finns med i startlistan också. SK Bore är starkt representerade med bland annat Oscar Persson, Anton Persson, Pontus Hermansson och Filip Danielsson. Också arrangörsklubben Sunne SLF har flera åkare med landslagsåkaren Gabriel Strid i spetsen.

Väntar på Marcus Hellner
– Med tanke på den korta tiden från man beslutade att köra tävlingen är det överväldigande att vi fått med i princip hela landslaget, säger Kjell-Erik Kristiansen, som har ansvaret för att fixa åkare till tävlingen.

– Jag väntar på ett svar från Marcus Hellner och Daniel Richardsson, kommer dom är landslaget nästan fulltaligt. Landslaget kommer direkt från träningsläger i Torsby och arrangören är skyldiga förbundskaptenen Rikard Grip ett stort tack. Han har möblerat om på landslagslägret för att åkarna skall kunna vara med i Sunne, säger OS- och VM-speakern Kristiansen, som skall hålla låda i Sunne också den här gången.

Sunne SLF har tagit över arrangemanget och nytt i år är att det är en sanktionerad tävling från skidförbundet. Det betyder att alla kan anmäla sig för att mäta sig mot landslagsåkarna.

Banan är den samma som förra året mitt i Sunne centrum. Det handlar om en sprint som körs i fristil.

I tillägg vill det som vanligt bli tävling för barn och arrangören hoppas än en gång på storpublik för populära ”Inge Bråten Memorial”.

 


Tävlingar och Evenemang

 20/10/2018KarlskronarullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 30/11/2018Skidläger på Ormberget, LuleåLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
 08/02/2019Tjejhelg på snö i FalunLängdåkning
 17/02/2019Haldo Hanssons minneLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör