Annonsör
AnnonsörAnnonser
Stina Nilsson tillsammans med Ida Ingemarsdotter och Maria Rydqvist tvingas avbryta Ski Tour Canada på grund av förkylning. FOTO: NordicFocus.

Stina Nilsson tillsammans med Ida Ingemarsdotter och Maria Rydqvist tvingas avbryta Ski Tour Canada på grund av förkylning. FOTO: NordicFocus.

Stina Nilsson tvingas avbryta Ski Tour Canada

Tyvärr kommer varken Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, eller Maria Rydqvist till start i dagens sprint i klassisk stil på grund av förkylning.
De tvingas därmed avbryta Ski Tour Canada meddelar Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen.

 

– Det är tråkigt att vi har tre tjejer som inte kan fortsätta touren. Vi har följt våra normala förhållningssätt gällande hur vi hanterar individer vars hälsa är osäker. Samtidigt det svårt att hantera yttre omständigheter så som flyg- och bussresor då man är i rörelse med väldigt mycket folk, säger Rikard Grip.

I söndags hade längdlandslaget en hel resdag med buss och flyg från Quebec City till Canmore.

– Touren är extrem på många sätt med tuffa tävlingar och inte minst påfrestande resor med stora tidsomställningar. Detta gör åkarna mer sårbara. Det var på söndagskvällen när vi kom till Canmore som de här aktiva började känna sig hängiga. Det var dessutom kallt och torr luft i Quebec City och här i Canmore ligger vi på lite högre höjd. Allt detta påverkar de aktiva, berättar Rikard Grip.

De fyra sista deltävlingarna av Ski Tour Canada avgörs i Canmore, där Charlotte Kalla är nia i totalen och ligger bäst till av de svenska åkarna. På herrsidan ligger Marcus Hellner bäst till på en 17:e plats.

– Vi har fortsatt gott mod och ser fram emot att göra ett bra avslut med de fyra damer och sex herrar som fortsätter touren, avslutar Rikard Grip.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör