Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På torsdagskvällen uppvaktades Stina Nilsson på torget i Malung för vinterns framgångar under VM och i världscupen. FOTO: Tomas Bredberg.
På torsdagskvällen uppvaktades Stina Nilsson på torget i Malung för vinterns framgångar under VM och i världscupen. FOTO: Tomas Bredberg.

Stina Nilsson uppvaktades hemma i Malung

På torsdagskvällen uppvaktades Stina Nilsson av drygt 500 personer hemma i Malung för vinterns fantastiska framgångar på VM och i världscupen.
Från scenen som byggts upp på torget avslöjade hon bland annat ett taktiskt drag mot Therese Johaug under VM.
– Jag låtsades vara lite tröttare och mer slut än jag egentligen var och hon gick i fällan, berättade Stina.

Stina Nilsson kan se tillbaka på en vinter med enorma framgångar med medaljer i alla lopp hon åkte på VM: Guld på stafett och sprintstafett samt silver på sprinten. Sedan totalseger i sprintvärldscupen och storslam på den avslutade världscuptouren i Kanada gångna helg.

På torsdagen var IFK Mora-åkaren som är boende i Östersund hemma i uppväxtorten Malung och möttes av drygt 500 personer som ville uppvakta henne på torget.

– När Stina åker i någon tävling runt om i världen stannar allt annat i Malung, det är som när Stenmark tävlade för 40 år sedan, sa kommunalrådet Hans Unander enligt dt.se.

Stina intervjuades på den på torget uppbyggda scenen och berättade bland annat en del om vinterns spännande lopp och kamperna och taktiken mot Therese Johaug under VM och i världscupen.

– Jag låtsades vara lite tröttare och mer slut än jag egentligen var och hon gick i fällan, berättade Stina Nilsson om VM-stafetten.

Det blev förstås många frågor kring lårskadan hon fick på världscupen i Estland och som gjorde att det fick bli mycket rehabträning för att klara att komma tillbaka till VM.

– Alla sa att det skulle bli så jobbigt och jag bestämde mig för att det skulle vara roligt och det blev det, berättade Stina enligt dt.se.

 

Siste nyheter