Annonsör
AnnonsörAnnonser
Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter under Fjälltopphelgen i vintras. På lördag springer duon nya Ramundberget Trail. FOTO: Jocke Lagercrantz. 

Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter under Fjälltopphelgen i vintras. På lördag springer duon nya Ramundberget Trail. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Stina och Ida springer Ramundberget Trail

Visionen är en 55 kilometer lång och rejäl fjällupplevelse kring Bruksvallarna och Ramundberget.
På lördag den 22 juli genomförs en demoversion av loppet. Många duktiga konditionsidrottare finns på startlinjen, Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter är två av de mest meriterade.

– Äntligen har vi kommit till den dagen då det snart är dags, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

Länge har tanken funnits på att arrangera en löptävling i dalgången Bruksvallarna och Ramundberget. Traditionen och kunskapen av att arrangera evenemang och framförallt skidtävlingar finns här. Fjälltopphelgen har 30-årig tradition, Bruksvallsloppet har de senaste åren lockat miljontals tittare och gångna helgen cyklade 1100 personer Fjällturen.
 
Jobba gemensamt är signifikativt för dalgången och destinationsbolaget Funäsfjällen som helhet. Här finns en stolthet och ett engagemang. Här finns stigarna, gångna och sprungna av djur och människor i generation efter generation och de mest oslagbara fjällvyerna. Det samiska ordet för trail är gieje. Löparna kommer att befinna sig på historisk mark med de finaste vyerna, det har samerna gjort genom alla tider.
 
Tre sträckor finns att springa på lördag. Mickelina Trail för de allra minsta, Klinken-runt 12 kilometer och 30 kilometer. Stina Nilsson springer Klinken-runt, 12 kilometer löpning på stig längs med Ljusnan. 30 kilometers-banan startar i Ramundberget för att gå bort till Klinken, upp längs Tvärån, över till toppen av Mittåkläppen, ner till Djupdalsvallen, över gruvvålen och hem till Ramundberget. Förutom Ida Ingemarsdotter är bland annat skidskytten Christoffer Eriksson och juniorlandslagets Jakob Nystedt anmälda. De lär utmanas av ett gäng duktiga löpare.
 
I förlängningen är tanken att den som inte vill ha bråttom tar med sig tält och vandrar bansträckningen över två dagar. Premiären för detta sker 2018.

– Det här är början på något stort, sommaren i fjällen är minst lika fin som vinter, säger tävlingsledare Sundbaum.


Tävlingar och Evenemang

 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 01/01/2018Kinesiska VasaloppetLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 06/01/2018FöllingeloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör