Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Helene Söderlund tog VM-Guld i Skidorientering 2011 och är ny i längdåkningens team 2015. Foto: Mattias Johansson
Helene Söderlund tog VM-Guld i Skidorientering 2011 och är ny i längdåkningens team 2015. Foto: Mattias Johansson

Stipendium Morakniv till Helene Söderlund

Den duktiga Mora-åkaren Helene Söderlund har fått ett stort stipendium, sponsrat av ortens knivfabrik.

Stipendium Morakniv är knivtillverkaren Mora of Swedens stipendium till en person som är "vass och skärpt" och nått framgång inom antingen idrott, kultur eller utbildning. Det är första året som stipendiet delas ut och det första stipendiet på 25 120 kr har tilldelats Mora-skidåkaren Helene Söderlund. 

Helene har varit mycket framgångsrik inom skidorientering och satsar nu på längdskidor då hon är med i utvecklingslandslaget Team 2015.

– Otroligt hedrande, sa Helene till Dalarnas tidningar då hon tog emot stipendiet på 25 120 kronor och en stor morakniv med hennes namn på i tisdags. Helene förklarade att det kändes extra stort då hon jobbat på Mora of Sweden för några år sedan.

Juryns motivering till utmärkelsen:

 ”Helenes målmedvetna och knivskarpa fokusering har lett till resultat i toppklass i skidvärlden. Detta vittnar om en proffsighet på högsta nivå. Med en stor passion för sporten har nya utmanande mål satts upp. Parallellt med de tuffa idrottsliga målen lyckas Helene även bedriva studier på högsta nivå. Sammantaget gör detta Helene till en god förebild och ambassadör för Mora. Stipendiet avser att uppmuntra och stötta den fortsatta utvecklingen mot toppresultat inom längdskidåkningen och att nå de nya mål som Helene har satt upp.”

 

 

Siste nyheter

Olle Jonsson vann fristilssprinten i Bruksvallarna på söndagen. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Truu och Jonsson fixade dubbel för Trillevallen

Stine Lise Truu och Olle Jonsson dominerade söndagens sprinttävlingar i Bruksvallarna. De båda åkarna från Trillevallens SK vann båda i såväl kvartsfinal, semifinal och final.