Annonsör
AnnonsörAnnonser
Video

Runt 280 barn deltog när Robin Bryntesson var i Norge för att uppmuntra barn och ungdomar att röra på sig och samtidigt sprida kunskap om diabetes. FOTO: Bryntesvagn.

Runt 280 barn deltog när Robin Bryntesson var i Norge för att uppmuntra barn och ungdomar att röra på sig och samtidigt sprida kunskap om diabetes. FOTO: Bryntesvagn.

Succé för Bryntesvagn trots regniga dagar i Norge

Bryntesvagn åkte till Helgeland för att i första hand uppmuntra barn och ungdomar att röra på sig och samtidigt sprida kunskap om diabetes.

Skidåkaren och diabetikern Robin Bryntesson får många förfrågningar om att komma och inspirera barn- och ungdomsträningar runt om i Sverige, därav föddes idén om en eventvagn för att lättare transportera en upplevelse på ett lätt och uppseendeväckande sätt.

För några år sedan byggdes Bryntesvagn, som är en eventvagn på sommaren och en vallavagn under vintern. Intresset för Bryntesvagn har varit stort och sedan förra året även spridit sig till vårt norska grannland.

– Ambitionen med Bryntesvagn är att sprida glädje och energi genom musik och idrott. Men även sprida kunskap om diabetes och hjälpa barn och ungdomar med diabetes att utvecklas och göra livet lite lättare. Alla deltagare får pris och är på så vis vinnare. berättar Robin Bryntesson själv.

Bryntesvagn arrangeras i form av en hinderbana där man stöter på olika hinder och utmaningar längs med vägen som man måste passera. Robin har precis avklarat event tillsammans med ”Ingen Hindring” och ”Barnas dyst” i norska Brønnøysund och Mosjøn där trots regniga dagar, sammanlagt närmare 280 barn deltog.

Kolla in filmer från Norgeäventyret nedan:

 

Mer info och bilder finns också på ”Robin Bryntesson officiell” på Facebook.

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör