Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Längdåkningsprofilen Erik Wickström har startat Wickström Coaching tillsammans med Jojje Borssén. Upplägget har fått en flygande start.
Längdåkningsprofilen Erik Wickström har startat Wickström Coaching tillsammans med Jojje Borssén. Upplägget har fått en flygande start.

Succéstart för Wickström Coaching 

Redan nu har mer än 35 skidmotionärer bestämt sig för att ta rejäla kliv som skidåkare inför nästa vinter.
2 april började de första adepterna träna med det noga planerade och strukturerade träningsupplägget som Wickström Coaching erbjuder.

En ny våg av motionärer förväntas börja under sommaren och hösten för att prestera på topp i motionslopp som Tjejvasan, Marcialonga och Vasaloppet under vintern.

– Vi är glada över att intresset var betydligt större än vad vi vågade hoppas på. Nu ska vi göra allt vi kan för att utveckla våra adepter till bättre skidåkare. Jättekul också hur folk peppar och motiverar varandra i vår slutna Facebook-grupp. Motionärer söker inte bara kunskap. Motivation och inspiration är också viktiga faktorer, säger Erik Wickström, grundare och coach i Wickström Coaching.

Erik har varit en eftertraktad coach för skidmotionärer i många år och har en träningsfilosofi som skiljer sig från många andra coacher, där han sätter motionären i centrum som utgångspunkt istället för att använda ett elittänk och försöka översätta det till ett träningsupplägg för medelsvensson.

Start när som helst
Även om du kan hoppa på träningsprogrammen inför Vasaloppet när du vill finns det fasta startdatum då det blir lättare för folk att mentalt ladda inför en ”nystart” vid ett fast datum.
Vasaloppet/Öppet Spår grupp A med 7-12 timmars träning per vecka samt Vasaloppet/Öppet Spår grupp B med 4-8 timmars träning per vecka är de grupper som har flest adepter.

De tio träningsgrupperna har alla olika program men följer samma coachinginformation med filmer, poddar, artiklar som ständigt publiceras på wickstromcoaching.com exklusivt för adepter.  

Bra inledning
Erik driver Wickström Coaching tillsammans med Jojje Borssén, som har byggt och underhåller hemsidan, samt filmar, klipper med mera.

– Jämför man första året då vi startade Colting Borssén Coaching (triathloncoaching med samma upplägg, startade 2015) är denna tjänst redan större. Det tar några år att bygga förtroende för en ny typ av tjänst och givetvis är det viktigt att själva träningsupplägget funkar så adepterna lyckas nå sina mål och pratar gott om tjänsten.

– Vi har coachat över 300 personer hittills med vårt triathlonupplägg och lyckats bra med vår målsättning – att göra folk till bättre triathleter. Därför känns det extra spännande att vi fick en sådan bra start, säger Jojje Borssén, producent och medgrundare till Wickström Coaching.

Redan nu kan man anmäla sig till starten 23 juli och 15 oktober som är de stora startdatumen för programmen, men det går som sagt att hoppa på när som helst. www.wickstromcoaching.com

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...