Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Måns Sunesson, Sellnäs, på väg mot klar seger i Tunaloppet.
Måns Sunesson, Sellnäs, på väg mot klar seger i Tunaloppet.

Sunesson klart snabbast på Tunaloppet

Måns Sunesson, Sellnäs IF, tog hem Tunaloppet på söndagen i stor stil. Segermarginalen till tvåan Adam Larsson, Falun Borlänge var hela 58 sekunder över 10 kilometer fristil.
Damklassen vann IFK Moras Frida Erkers tio sekunder före Emma Ivarsson, Årsunda IF. Damerna åkte 5 kilometer.

Tunaloppet hade på grund av snöläget flyttats från Skäddarbacken i Borlänge till Bergebo strax utanför. Tävlingen genomfördes där på en 2,5 kilometers slinga.

Måns Sunesson hade bra fart under skidorna under de fuktiga förhållandena och vann som sagt men nästan en minuts marginal.

Så här kommenterar Sunesson loppet:

– På väg ut ur stadion hörde jag att Adam passerade som tvåa 8 sekunder efter mig. Jag tänkte att om jag kan köra ifrån så att jag hinner ut ur stadion innan Adam kommer in på stadion vid nästa varvning bör de kunna ge mig ett litet psykologiskt övertag. Därför gav jag allt jag hade på andra varvet och lyckades ganska bra då jag ökat min ledning till cirka 30 sekunder.

– Jag försökte sedan hålla samma tryck på varv tre och fyra. Min första seger för säsongen. Extra kul att få ta den på ”hemmaplan” i Bergebo, fortsätter Måns.

pallen_tunaloppet.jpg
Toppkvartetten i Tunaloppet. Tvåan Adam Larsson, ettan Måns Sunesson, trean Gilberto Panisi och fyran Tim Magnusson.

 

 

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...