Annonsör
AnnonsörAnnonser
Christer Skog 001

Support Center ger motionärer och elit samma möjligheter

Förre landslagstränaren Christer Skog (bilden) är en av tre delägare i den spännande satsningen Support Center, som under en tid byggt upp ett gott rykte i Tänndalen.
- Nu satsar vi även i Stockholm och tanken bakom våran idé är att elit och motionärer får samma chans att få hjälp med tester, träningsprogram, uppföljning och byte av erfarenheter.

En av de som redan är inne i Support Centers system är vasaloppssegraren Daniel Tynell.
- Vi bygger en community på nätet, där de som är med kan diskutera träning och erfarenheter i en sluten grupp. Dessutom satsar vi på att elitidrottare från olika idrotter och olika länder kan peppa varandra och ge varandra inspiration genom nytänkande och nya erfarenheter, säger Christer Skog, som jobbar med bland annat racingföraren Mattias Ekström, roddaren Lassi Karonen, flera skidåkare och triathleter och givetvis många motionärer.

Motionärer får samma chans
- Affärsidén bygger ju också på att motionärerna ska kunna erbjudas samma som eliten. Att vara med och ta del av testerna, rådgivningen och erfarenheterna hos oss kostar ungefär som ett årskort på ett gym, säger Christer, som i dessa dagar också har etablerat Support Centers andra kontor i Stockholm.
- Vi håller till på Djurgården, precis mitt emot Nordiska muséet. Ett kanonläge. Vi har en vindsvåning och en grindstuga som gjorts om till lab, berättar den erfarne tränaren.
- Både hit och till vårt center i Tänndalen kan intresserade komma för antingen enskilda test eller man kan teckna ett abonnemang. Vi växer snabbt och har idag ett hundratal som är med oss. Vi jobbar också mot företag och vi har ett samarbete med finska First Beat, som har några intressanta nyheter på hur man använder pulsmätningar i träningsarbetet.
- De gör pulsanalyser som vi kommer att använda på eliten i framtiden. Genom dessa analyser kan vi utvärdera träningen på ett helt annat sätt än idag. Det tror vi kommer att bli till stor hjälp i hur de olika idrottarna ska lägga upp sin träning framöver, säger Christer.

 

DANIEL TYNELL vinner Vasaloppet 2009, det gav en skjuts för Support Center. Foto: PER FROST
DANIEL TYNELL vinner Vasaloppet 2009, det gav en skjuts för Support Center. Foto: PER FROST

Kommer på flera ställen
Sportsupport Center finns nu alltså i Tänndalen och Stockholm, men man tänker inte stoppa där.
- Nej, vi har också planer om ett kontor i Karlskrona och så småning om både i Oslo och Trondheim i Norge.
Christer Skog tycker att idrottarna på toppnivå - som till exempel i skidor - idag inte får tillräckligt med impulser utifrån.
- Det var annorlunda tidigare. Då kunde vi sitta på läger i Ramsau och ha stora diskussioner om träning och vad man gjorde. Idag har jag intryck att det bara är den aktive och tränaren som vet vad man gör. Åkare i samma lag vet ju knappt vad de övriga i samma lag gör i sitt träningsarbete, menar den gamle landslagstränaren, som bevisst har tagit in idrottare från olika idrotter i den här satsningen.
- Det är mycket intressant att se de olika erfarenheterna och metoderna som används både i olika idrotter och i olika länder, säger Christer Skog, som givetvis fick en skjuts framåt i sin satsning genom Daniel Tynells seger i årets Vasalopp.

Läs också:

Tävlingar och Evenemang

 08/10/2017GålörullenRullskidor
 14/10/2017KarlskronarullenRullskidor
 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
 28/10/2017Först på snö - TYNELL ACTIVITYLängdåkning
 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör