Annonsör
AnnonsörAnnonser
Anders Svanebo har verkligen vårform och körde hem NSD Classic i Gällivare idag. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Anders Svanebo har verkligen vårform och körde hem NSD Classic i Gällivare idag. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Svanebo och Haag tog hem NSD Classic

Det blev en riktigt rafflande slutstrid i herrklassen på NSD Classic där en klunga på sju åkare kom in på upploppet i samlad klunga.

SM-vinnaren från förra helgen, Anders Svanebo, Stockvik, var den som hade mest krafter kvar och lyckades spurta hem segern, två sekunder före Håkan Emilsson, Offerdal. 

I damklassen vann Anna Haag i överlägsen stil.

Hemmafavoriten Marcus Hellner fanns med i klungan, men orkade inte riktigt svara i spurtduellen och slutade femma. I mål var differensen mellan de sju främsta bara åtta sekunder!

 

– Det var ett fint lopp runt Dundret i dag. Det var lite taktik och man har fått vara uppe och kämpa för att vara med i de här rycken som grabbarna i tätklungan gjort bland annat upp mot bergspriset. Sen mot slutet, egentligen sista tio, var det körning hela vägen in mot mål. Jag har velat ligga med och ligga långt fram och när man såg viadukten här in mot stadion var det vara att öppna spjällen och trycka fullt, säger Anders Svanebo.

 

I damklassen stod Anna Haag, AnnaEmil Sportklubb, för en ren uppvisning i sitt första femmilslopp i karriären. Anna körde hem såväl bergspris som spurtpris och vann sex minuter före landslagskompisen Jennie Öberg!

 

– Det var jättelätt i två mil och sen jättetungt i tre mil. Men jag har fått jättefin draghjälp av killarna och det har varit väldigt, väldigt roligt att åka, säger Anna.

 

Anna Haag vann sex minuter före Jennie Öberg. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.
Anna Haag vann sex minuter före Jennie Öberg. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

 

NSD Classic var andra etappen i Volkswagen Tour och i den avslutande jaktstarten med klättringen till toppen av Dundret går Anna ut i delad ledning med Jennie Öberg.

 

Bland herrarna är det mycket jämt i toppen, Marcus Grate, IFK Umeå, som vann citysprinten i torsdag går ut tre sekunder före Svanebo. Marcus Hellner, vars favoritetapp är just klättringen, jagar 21 sekunder bakom täten.

 

Räkna med en stentuff fight i Fjällbranten!

 

Resultat NSD Classic.


Tävlingar och Evenemang

 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
 28/10/2017Först på snö - TYNELL ACTIVITYLängdåkning
 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör