Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg knep en fjärdeplats på masstarten i Ruhpolding trots två bommar. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.
Hanna Öberg knep en fjärdeplats på masstarten i Ruhpolding trots två bommar. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Svensk succé - Tre topp tio i Ruhpolding

De svenska skidskyttetjejerna gjorde en härlig insats på masstarten i Ruhpolding.
Hanna Öberg, fyra, Linn Persson sjua och Mona Brorsson tia.
Segern tog tyskan Franziska Preuss inför en vrålande stor publik i en spurtstrid med norska Ingrid Landmark Tandrevold.

Det blev en fantastiskt spännande masstart men härlig svensk inblandning. Kampen om segern blev en riktig rysare mellan Franziska Preuss och Ingrid Landmark Tandrevold som båda sköt fullt. På spurtvarvet gick norskan först ikapp och förbi. Sedan gled tyskan om och kunde hålla undan över mållinjen.

Fullt sköt också Linn Persson. På spurtvarvet fick hon dock se sig passerad av Hanna Öberg som trots två bom blev fyra.

– Jag är jättenöjd. Det var rolig tävling men det blev en bom för mycket. Jag var knappt en runda efter i mål trots två bom, sa Öberg till SVT.

– Jag fick ju häng på Fialkova på spurtvarvet och försökte hänga med henne och kunde ju ta placeringar, fortsatte Hanna.

Hanna gick ut som sexa 20 sekunder efter på sista skyttet och i mål var hon fyra 18 sekunder efter segrande Preuss.

Linn Persson imponerade på skjutvallen och sköt fullt, precis som toppduon. På spurtvarvet fick hon ge sig mot några åkare med trötta ben.

– Jag hade önskat mer krut på sista varvet men det var jättekul med fyra nollor, sa Persson och fortsatte;

– Det var fruktansvärt jobbigt, rätt mycket syra i benen.

Mona Brorsson bommade ett skott på första skyttet men sen satte hon alla skott och Mona avslutade snyggt när hon slog italienskan Vittozzi i spurten. Vittozzi som var först in till sista skyttet där hon sköt en bom.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...