Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Svahn avslutade starkt för Sverige på JVM-stafetten och förde laget till brons. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Linn Svahn avslutade starkt för Sverige på JVM-stafetten och förde laget till brons. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Svenskt brons på JVM-stafetten

Linn Svahn gjorde en stark sista sträcka på JVM-stafetten och förde Sverige till brons.
IFK Umeå-åkaren plockade två placeringar och närmade sig lagen framför
Norge vann stafetten en sekund före Ryssland.

I kampen om segern så var det Kristine Stavaas Skistad som avgjorde kampen om guldet mot Anna Grukhvina. Segermarginalen för Norge blev en sekund.

Linn Svahn gick som femma nära 45 sekunder efter Norge och på slutsträckan passerade hon Polen och USA och fixade bronset. I mål var hon 33 sekunder efter vinnarlaget.

Louise Lindström åkte första sträckan för Sverige och växlade som nia, 42 sekunder efter då ledande Norge. Frida Karlsson avancerade på andra sträckan till femte plats och då var Sverige 22 sekunder efter ledande Ryssland.

På tredje höll Tilde Bångman placeringen men tappade tid på tätlagen och växlade över till Linn Svahn 44,5 sekunder bakom Norge.

Officiellt resultat.

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...