Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jesper Nelin åkte tredje sträckan för Sverige vid mixedstafetten i Pokljuka, Slovenien. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.
Jesper Nelin åkte tredje sträckan för Sverige vid mixedstafetten i Pokljuka, Slovenien. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.

Sverige åtta i mixedstafetten

När världscupsäsongen i skidskytte drog igång slovenska Pokljuka fick Sverige nöja sig med åttonde plats i mixedstafetten.
Kvartetten Emma Nilsson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson var 2 minuter och 15 sekunder efter segrande Frankrike.

Det var ingen bra dag på skjutvallen för svenskarna med en straffrunda och 11 extraskott. Starten på stafetten var också tung efter fall av Emma Nilsson då hon inte kunde göra mycket när USA:s starttjej ramlade precis framför henne.

– Dunklee börjarde sladda och ramlade. Det var det sämsta stället på hela banan att ramla. Jag var glad att geväret inte gick sönder, sa Emma till SVT Sport.

– Det blev lite skakigt efter det. Det var synd, jag hade velat göra det bättre i dag. Det var inte mitt fel, men jäkligt tråkigt, fortsatte Nilsson.

På andra behövde sen Hanna Öberg tre extraskott redan i liggande och dessutom två i stående.

– Jag hade det lite kämpigt i dag, både i spåren och på skjutvallen. Jag fick ju åka rätt mycket själv. Det var lite jobbigt, det kändes lite segt, berättade Öberg för SVT.

Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson höll sen rätt bra fart i spåret men Nelin fick ta en straffrunda. Samuelsson åkte näst snabbast och hade bara en bom och förde Sverige till åttonde plats.

På dagens inledande single mixed-stafetten blev Sverige femma med duon Linn Persson och Fredrik Lindström. I mål var Sverige drygt 35 sekunder efter segrande Norge efter bra skidåkning men många bommar. Laget använde hela tio extraskott.

Fredrik Lindström under mixed-stafetten. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.
Fredrik Lindström under mixed-stafetten. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Starten för 17:e upplagan av Stråkenloppet i härligt solsken. FOTO: Mullsjö SOK.

Sundström och Gotting segrare i Stråkenloppet

Johanna Sundström, Hestra IF och Martin Gotting, Ulricehamns IF - där har vi segrarna i Stråkenloppet i Mullsjö på söndagen. Sundström tog en solklar seger. Gotting spurtslog Simon Johnsson, IF Hallb...
usm_logga_faik

Snön ute på USM-banan i Falköping

8-10 februari är det dags för ungdoms-SM i Falköping. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingsbanan är snölagd. – Vintern ser ut att greppa Mösseberg under tiden fram till USM så vi känner oss lug...
Östersund Ski Marathon genomfördes i härligt vinterväder på söndagen. FOTO: Österunds SK.

Novak och Bångman vann Östersund Ski Marathon

Det blev solosegrar både herr- och damklassen på Östersund Ski Marathon under söndagen. Max Novak, Offerdals SK, vann herrklassen dryga minuten före Magnus Näslund, IFK Strömsund. Offerdals Evelina B...