Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Persson öppnade bra för Sverige på mixedstafetten vid VM i Östersund. Linn växlade som trea efter fullt skytte. Till slut fick dock Sverige nöja sig med femte plats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Linn Persson öppnade bra för Sverige på mixedstafetten vid VM i Östersund. Linn växlade som trea efter fullt skytte. Till slut fick dock Sverige nöja sig med femte plats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Sverige femma i mixedstafetten - Norge vinnare

Sverige fick en bra start på mixedstafetten som inledde skidskytte-VM i Östersund på torsdagseftermiddagen. Linn Persson växlade som trea efter första sträckan.
Sen gick det lite upp och ner för Sverige som till slut blev femma. Norge vann före Tyskland och Italien.

Linn Persson öppnade bra och växlade som trea efter fullt skytte. Hanna Öberg åkte andra och bommade ett skott i första liggande men sköt fullt i stående. Hon tappade en del tid till växlingen där hon var fyra, 19 sekunder efter.

– Det var lite kämpigt i spåret men jag tyckte det funkade bra på skjutvallen. Jag är nöjd med framförallt det stående skyttet, kommenterade Öberg för SVT.

För Jesper Nelin blev det kärvt när han behövde använda alla tre extraskott i stående för att slippa åka straffrunda. Två extraskott använde han också i liggande. När han växlade ut Sebastian Samuelsson på sista så var det 1.41 bakom ledande Norge med Johannes Thingnes Bö.

En dryg halvminut var det då upp till Italien på tredje plats. Samuelsson åkte fort och det öppnade sig en chans på medalj men Sebastian gjorde tre bommar i stående och chansen försvann

– Jag var sugen på medalj och då måste chansa lite, men chansningen gick inte hem, sa Samuelsson till SVT.

Norge med Vetle Sjåstad Christiansen på slutsträckan vann till slut 13 sekunder före Tyskland. Italien på tredje plats var 1.09 efter. Ryssland blev fyra nio sekunder före Sverige på femteplatsen.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...