Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson förde Sverige till femte plats på världscupstafetten i Oberhof. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.
Sebastian Samuelsson förde Sverige till femte plats på världscupstafetten i Oberhof. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.

Sverige femma på herrstafetten i Oberhof

Det mesta hände för Sveriges herrar i världscupstafetten i skidskytte i Oberhof.
Efter en stark slutsträcka av Sebastian Samuelsson slutade det med en femteplats för Sverige.
Tidigare på dagen blev damerna sjua efter en tung stafett med många bommar.

Peppe Femling hade fyra bom och en straffrunda på första sträckan. Jesper Nelin avancerade på andra med endast en bom. Torstein Stenersen missade också bara ett skott men hade det tungt i spåret på slutet då han mer eller mindre gick in i väggen. Han tappade då från fjärde till åttonde plats.

Sebastian Samuelsson avslutade sen med en stark sista sträcka och förde Sverige till femte plats precis för Italien och Norge. Ryssland vann klart före Frankrike.

I damstafetten öppnade Linn Persson bra på första där hon växlade som tvåa, men sen gick det betydligt tyngre. Mona Brorsson sköt sex bom och hade en straffrunda. Sedan fick också Anna Magnusson en straffrunda. Hanna Öberg förde sen Sverige i mål som sjua mer än tre minuter bakom Ryssland som vann nära minuten före Tyskland.

Totalt använde Sverige hela 14 extraskott under stafetten som genomfördes under svåra snöiga förhållanden.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...